POZNATA VODITELJKA U POLICIJI ZBOG AFERE REKET: Lila Filipovska bila sa Bokijem 13 kada je uhapšen
Foto: Sloboden pečat

opasno

POZNATA VODITELJKA U POLICIJI ZBOG AFERE REKET: Lila Filipovska bila sa Bokijem 13 kada je uhapšen

Severna Makedonija -

Makedonska voditeljka Lila Filipovska dala je danas izjavu u Tužilaštvu za organizovani kriminal Severne Makedonije u okviru istrage za iznudu nazvane "Reket".

Kako podsećaju lokalni mediji, Fillipovska je bliska prijateljica čelnika kablovske televizije 1TV Bojana Jovanovskog, zvanog Boki 13 i bila je sa njim u automobilu kada je uhapšen na granci sa Grčkom 15. jula.

Nakon jednočasovnog boravka u Tužilaštvu za organizovani kriminal Filipovska je novinarima na pitanje šta su je ispitivala rekla da je "samo dala izjavu".

Voditeljka gledanog kviza "Sve ili nešto" nije htela da odgovori na pitanja da li je bila sa Bokijem 13 u trenutku kad je uhapšen i da li ga je posetila u pritvoru u istražnom zatvoru "Skoplje".

U istrazi "Reket" za iznudu 1,5 miliona evra od jednog od nabogatijih Makedonaca, binismena Jordana Kamčeva, za bolji tretman u istrazi "Imperija" do sada su osumnjičene tri osobe – Bojan Jovanovski, skopski biznismen Zoran Milevski i specijalna tužiteljka Katica Janeva.

Predistraga u tom slučaju se vodi od početka maja, a istražni postupak od 15. jula, kada su uhapšeni Jovanovski i Milevski, dok im se Janeva u pritvoru u istražnom zatvoru "Skoplje" pridružila 21. avgusta.

Kurir.rs/Beta AP

Foto: Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track