NEKAD JE VEDRILA I OBLAČILA TUŽILAŠTVOM, DANAS DOLAZI KAO OSUMNJIČENA: Katica Janeva ponovo kod tužioca zbog afere Reket
Foto: Privantna arhiva

ISTRAGA

NEKAD JE VEDRILA I OBLAČILA TUŽILAŠTVOM, DANAS DOLAZI KAO OSUMNJIČENA: Katica Janeva ponovo kod tužioca zbog afere Reket

Severna Makedonija -

SKOPLJE - U skopskom Tužilaštvu za organizovani kriminal i korupciju danas će ponovo biti ispitivana bivša šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katica Janeva koja je osumnjičena u aferi Reket.

Juče je u tom tužilaštvu bio Bojan Jovanovski - Boki 13, koji je prvoosumnjičeni u slučaju Reket, ali je on odbio da da izjavu pred tužiocem zbog, kako je naveo njegov advokat, nemogućnosti da prethodno ostvari uvid u dokaze.

foto: Printscreen YouTube/Televizija 24

Tužilac Vilma Ruskovska

Tužilac Vilma Ruskovska koja je nadležna za slučaj Reket, juče je informisala da je završen istražni postupak i da je u toku rok od 15 dana za uvid u dokaza od strane osumnjičenih.

Ovo je drugo ispitivanje Janeve o aferi Reket, pošto je 20. avgusta saslušana u svojstvu svedoka, dok je sledeći dan osumnjičena, privedena i određena joj bila mera pritvora do 30 dana, koja je prošle nedelje produžena na još 30 dana.

Afera Reket otvorena je u julu nakon objavljivanja prisluškivanih razgovora na portal italijanskog lista La Veritas, u kojima se čuje da su osumnjičeni iznudili od skopskog biznismena Jordana Kamčeva 1,5 miliona evra u zamenu za oslobađanje od pritvora.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track