Najnovije vesti

AFERA REKET: Katici Janevoj i Bokiju 13 ispunjena želja - upoznali ih s dokazima tužilaštva i vratili u pritvor (VIDEO)
Foto: Privatna arhiva

osumnjičeni

AFERA REKET: Katici Janevoj i Bokiju 13 ispunjena želja - upoznali ih s dokazima tužilaštva i vratili u pritvor (VIDEO)

Severna Makedonija

Osumnjičena u slučaju "Reket" Katica Janeva u četvrtak se, u Tužilaštvu za organizovani kriminal Severne Makedonije, tri sata upoznavala sa dokazima protiv nje. Janeva je trećeosumnjičena u ovom slučaju.

Nakon pregledanja dokaza koje je tužilaštvo prikupilo u istrazi, razrešena specijalna tužiteljka je, policijskim kombijem, vraćena u pritvor u istražnom zatvoru "Skoplje" u naselju Šuto Orizari, gde se nalazi od 21. avgusta.

Pre Janeve, sa dokazima prikupljenim u istrazi u slučaju "Reket", juče je počeo da se upoznaje i prvoosumnjičeni Bojan Jovanovski, poznat pod estradnim imenim Boki 13.

Jovanovski i Janeva je trebalo da početkom ove sedmice budu ispitani prvi put otkako su u pritvoru, ali je to odloženo jer su oni tražili uvid u dokaze tužilaštva u slučaju "Reket", za koji su obavešteni da je završen.

foto: Privantna arhiva

Prema rečima skopskog advokata Saška Dukovskog, Jovanovski je pregledao sve dokaze koji su do juče bili gotovi, ali mu nije bilo dozvoljeno da pogleda zapisnik sa saslušanja drugoosumnjičenog Zorana Milevskog, poznatog kao Zoki Kičevac.

"Tri i po sata smo gledali šta ima u javnotužilaškom prednetu. Produžićemo i narednih dana, kad materijali budu tehnički spremni. Jedna stvar mi kao braniocu nije jasna - zašto nam nije dozvoljeno da vidimo zapisnik sa saslušanja osumnjičenog Zorana Milevskog, sa obrazloženjem da to možemo da tražimo od njegovih branitelja. To je za mene nerazumljiva pozicija jer je istraga gotova", rekao je Dukovski.

Milevski je jedini od troje osumnjičenih u slučaju "Reket" koji je iz pritvora pušten u kućni pritovor, pre dva dana.

Predistražni postupak Tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju pokrenulo je početkom maja, a istražni postupak 15. jula, kada su uhapšeni Jovanovski i Milevski, dok je Janeva u pritvoru od 21. avgusta.

Njih troje su, prema istrazi, uzeli 1,5 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva da bi mu obezbedili bolji tretman u istrazi afere "Imperija" koji vodi Specijalno tužilaštvo.

Kurir.rs/Beta

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...