BOKI 13 TRAŽIO DA MU UKINU PRITVOR ZBOG POGORŠANOG ZDRAVLJA: Moj lik i delo ukazuju da neću pobeći
Foto: Youtube/Printscreen

u pritvoru je od 15. jula

BOKI 13 TRAŽIO DA MU UKINU PRITVOR ZBOG POGORŠANOG ZDRAVLJA: Moj lik i delo ukazuju da neću pobeći

Severna Makedonija -

Prvooptuženi u aferi "Reket" Bojan Jovanovski, popularniji kao Boki 13, u Apelacionom sudu u Skoplju je na javnoj sednici zahtevao da bude pušten iz pritvora zbog zdravstvenih razloga.

"Niti moj mentalni sklop, niti povezanost sa porodicom, niti moj lik i delo ukazuju da ću pobeći. Kada sam bio uhapšen nisam bežao već sam krenuo na uplaćeni odmor od sedam dana. Najbitnija stvar je da ja živim da bih dokazao istinu u ovom slučaju, svoju nevinost", rekao je Jovanovski.

Jovanovski je u pritvoru po tri osnova, zbog mogućnosti da utiče na svedoke, da ponovi delo i opasnosti od bekstva.

Njegov advokat Saško Dukovski rekao je da Boki 13 ne može da utiče na svedoke jer je istraga već završena i da su oni 23. septembra dobili rešenje o tome.

Jovanovski, kao prvoosumnječeni u aferi "Reket" o iznudi 1,5 miliona evra od skopskog biznismena Jordana Kamčeva u zamenu za oslobađanje od pritvora, nalazi se u pritvoru od 15. jula.

U ovoj aferi kasnije je uhapšena i šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji, Katica Janeva, nakon što je italijanski portal La Verita objavio prisluškivane razgovore između Bokija 13 i Kamčeva u kojima se čuje i glas Janeve koja se obraća Kamčevu rečima da ne brine i da će sve biti ok.

Janeva je osumnjičena za zloupotrebu službenog položaja, jer samo je ona mogla da odobri rešenje o oslobađanju iz pritvora osumnjičenih u slučajevima iz tog tužilaštva, u ovom slučaju biznismena Kamčeva.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track