BOKI 13 PONOVO U BOLNICI: Od kada je u zatvoru zbog afere Reket, svako malo na klinici zbog loše podvezanog želuca!
Foto: Instagram / Boki13official

janeva se vratila u zatvor

BOKI 13 PONOVO U BOLNICI: Od kada je u zatvoru zbog afere Reket, svako malo na klinici zbog loše podvezanog želuca!

Severna Makedonija -

Drugoptužena u slučaju "Reket" Katica Janeva danas je vraćena u istražni zatvor "Skoplje" posle četvorodnevnog bolničkog lečenja zbog problema sa srcem.

Dok je Janeva u privatnoj klinici "Žan Mitrev" završavala preglede pre povratka u zatvor, u državnu bolnicu "8.septembar", koja se nalazi u susedstvu, na kratko je doveden prvoptuženi Bojan Jovanovski - Boki 13 zbog ponovnih problema sa želucem.

Jovanovski je poslednja tri meseca, koliko se nalazi u pritvoru, više puta odovođen u bolnicu zbog problema koje ima zbog loše urađenog hirurškog zahvata podvezivanja želuca.

U Gradskoj opštoj bolnici "8. septembar" Boki 13 je, prema loklanim medijima, dobio intravenozu terapiju, naprevljen mu je eho stomaka i posle dva sata je vraćen u istražni zatvor u naselju Šuto Orizari sa preporukom za posebnu ishranu i svaokodnevnu terapiju za želudac.

foto: Screenshot

Dvoje optuženih u slučaju "Reket", koji se nalaze u pritvoru u zatvoru "Skoplje", Jovanovski i Janeva su ranije od suda tražili da budu pušteni da se brane sa slobode, a kao jedan od razloga su naveli i loše zdravstveno stanje.

Ti zahtevi Jovanvskog i Janeve su bili odbijeni, dok je trećeoptuženog Zorana Milevskog, poznatog po nadimku Zoki Kičevac, skopski krivični sud 24. septembra pustio u kućni pritvor.

Optužnica to troje tereti da su, od novembra prošle godine do aprila ove godine, izvukli 1,55 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca, Jordana Kamčeva, u zamenu da mu se "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija", koje je tada vodila Janeva.

Kurir.rs / Beta

Foto: Instagram / Boki13official

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja