Najnovije vesti

ZAEV TRAŽI PREVREMENE IZBORE ZBOG IZOSTANKA PREGOVORA SA EU: Evropa je napravila istorijsku grešku, sada narod da odluči šta ćemo dalje
Foto: EPA

izbori u severnoj makedoniji

ZAEV TRAŽI PREVREMENE IZBORE ZBOG IZOSTANKA PREGOVORA SA EU: Evropa je napravila istorijsku grešku, sada narod da odluči šta ćemo dalje

Severna Makedonija

Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je danas da je EU napravila "istorijsku grešku" jer nije započela pristupne razgovore sa Severnom Makedonijom, zbog čega narod treba da odluči šta dalje na prevremenim izborima.

"Prihvatam razočaranost i odgovorno izlazim pred građane. Evropski san neće biti srušen. Sada je potreban vaš stav, koji ćete da iznesete na brzim, prevremenim izborima, najbržim koji mogu biti. Vi građani ćete doneti odluku za put kojim će produžiti naša zemlja, put demokratskih i evropskih vrednosti ili da krenemo mračnim putem izolacije, nacionalizma i konflikta", rekao je Zaev.

On je rekao da će sutra izaći sa ovim predlogom pred makedonskom

predsednika Stevu Pendaroskog.

"Spreman sam za nov i čist mandat od strane građana. Da razvijamo ekonomiju i zdravstvo. Želim da istaknem da sve što smo radili prethodne dve i po godine, rađeno je sa ljubavlju", rekao je Zaev.

(Kurir.rs/Sloboden pečat/Foto: EPA)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...