PENDAROVSKI TEŠI MAKEDONCE: Ne smeju da nas obeshrabre prepreke, produžavamo zajedno svojim putem
Foto: EPA

hrabrenje

PENDAROVSKI TEŠI MAKEDONCE: Ne smeju da nas obeshrabre prepreke, produžavamo zajedno svojim putem

Severna Makedonija -

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski pozvao je danas gradjane da ne dozvole da ih obeshrabre prepreke i da zajedno svoju državu naprave prosperitetnom i poštovanom, demokratskom i modernom.

"Potrebno nam je jedinstvo bez obzira na etničku, versku, političku ili neku drugu pripadnost. Ne smeju da nas obeshrabre bilo kakve prepreke i problemi. Znamo svoj put i tim putem produžavamo zajedno", rekao je Pendarovski u čestitki povodom ;23. oktobra – Dana makedonske revolucionarne borbe.

Kako je predsedik Severne Makedonije istakao, svako vreme nosi mogućnosti i iskušenja i svaka generacija ima svoje izazove i ciljeve.

"Naš izazov je da napravimo Republiku Severnu Makedoniju prosperitetnom i poštovanom, demokratskom i modernom. Zato nam je potrebna tolerancija u medjusobnim odnosima, briga za životnu sredinu i pomaganje bližnjima", rekao je Pendarovski.

Podsetio je su 23. oktobra pre 126 godina formiranjem Makedonske revolucionarne organizacije udareni temelji organizovane revolucionarne borbe za slobodu i stvaranje nezavisne makedonske države.

"Bile su potrebne godine neprekidnne borbe, stradanja, heroizma i nepokora, bio je potreban Ilinden 1903. i ASNOM 1944, referendum 8. septembra 1991, da bi konačno stvorili državu. Mi, današnje generacije, užvamo rezultate revolucinarne borbe – živimo u slobodi, u svojoj samostalnoj državi", istakao je Pendarovski.

(Kurir.rs/Beta/Foto: EPA)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track