PALMER U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Amerika vam pruža snažnu podršku na evropskom putu
Foto: AP/Amel Emrić

sukob u siriji

PALMER U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Amerika vam pruža snažnu podršku na evropskom putu

Severna Makedonija -

Došao sam još jednom da potvrdim i ojačam snažnu podršku SAD Severnoj Makedoniji na njenom evropskom putu i perspektivi, poručio je danas u Skoplju specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Metju Palmer, prenosi Plusinfo.

"Dolazim odmah nakon ratifikacije protokola o učlanjenju Severne Makedonije u NATO u američkom Senatu. Ovo je najpovoljno vreme da se bude ovde, takođe, nakon nedavne posete američkog državnog sekretara Majka Pompea. Dolazim kako bih još jednom potvrdio i ojačao snažnu američku podršku Severnoj Makedoniji na njenom evropskom putu i perspektivi", rekao je Palmer.

Ovo je prva stanica, rekao je Palmer, nakon čega sledi poseta Beogradu, Prištini i Atini. Palmer i makedonski šef diplomatije Nikola Dimitrov su razgovarali o evroatlantskoj perspektivi Severne Makedonije i regionalnim pitanjima.

"Pričali smo o učlanjenju u NATO i tome koliko je važno da se otvori evropsko poglavlje, zbog makedonskih interesa, ali i zbog interesa Vašingtona", rekao je Dimitrov i dodao je da je potrebno da se pronađe način kako da se zajednički ostvare interese Severne Makedonije i zemalja članica EU.

Ne može Evropa da bude stabilna i čvrsta, ocenio je Dimitrov, ako je region ranjiv, te je naglasio da je zadatak da pronađemo snage da budemo pobednici, a ne žrtve.

Palmer se danas u Skoplju sreo i sa makedonskim predsednikom Stevom Pendarovskim i ministrom odbrane Radmilom Šekjerinskom

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: AP/Amel Emrić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track