ZAEV SE POSIPA PEPELOM: Makedonski premijer se izvinjava zbog nepristojnog gesta upućenog opoziciji, ali ima objašnjenje (VIDEO)
Foto: EPA

zakasnio

ZAEV SE POSIPA PEPELOM: Makedonski premijer se izvinjava zbog nepristojnog gesta upućenog opoziciji, ali ima objašnjenje (VIDEO)

Severna Makedonija -

Makedonski premijer Zoran Zaev izvinio se danas zbog gestikulacije koju je napravio na partijskom mitingu u Prilepu, gde je govorio o pobedniku na izborima u aprilu 2020. godine.

"Ako sam nekog povredio, izvinjavam se. Moja namera je bila da budem veoma prirodan i jednostavan. U svakodnevnoj rutini naših razgovora obratio sam se svim tamošnjim pristalicama da pošaljem poruku da se nećemo tako lako predati vlasti jer je neko tako želeo, a zatim 11 godina ponovo da se uništava država. Bila je to upotreba gesta i reči. Izvinite što smo doneli hrabre odluke, evo nas i idemo napred, teško je svima, nije ni nama lako.

Nastavljamo da se borimo jer je to naša obaveza pred državom", rekao je Zaev.

Premijer se zatim izvinio još jednom, ističući da se smatra političarem koji je želeo da stvori utisak a ne da nekoga uvredi.

"Još jednom kažem da ako sam nekog povredio izvinjavam se. To nije bila moja namera. Moja namera je bila da kažem da ćemo se boriti da država, naš narod nastavi sa pravim ljudima", rekao je Zaev.

Kurir.rs/Sloboden pečat

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track