Najnovije vesti

DORIS PAK U SKOPLJU: Severnu Makedoniju i region vidim kao deo EU
Foto: Profimedia

ime države je rešeno pitanje

DORIS PAK U SKOPLJU: Severnu Makedoniju i region vidim kao deo EU

Severna Makedonija

"U našem interesu, u interesu EU, jeste da države poput Severne Makedonije i zemlje regiona postanu deo Unije", rekla je predsednica žena Evropske narodne partije (EPP) Doris Pak.

Dodala je da Severnu Makedoniju i države Jugoistočne Evrope vidi kao deo EU.

"To se logično podrazumeva zbog njihove pozicije i moramo da se potrudimo da se to dogodi putem mira, stabilnosti i vladavine demokratije. Samo tako možete postati deo EU. Ne želim da pominjem bilo koju drugu varijantu", rekla je Pakova tokom Trećeg makedonsko-nemačkog foruma koji se održava u Skoplju.

Upitana o budućnosti Prespanskog sporazuma, rekla da do sada nije čula nikoga iz opozicionog VMRO-DPMNE, uključujući njenog lidera Hristijana Mickoskog, da govore da će osporiti ili oboriti sporazum sa Grčkom.

"Nisu podržali sporazum, ali nikada nisu rekli da ga neće sprovoditi, zato što je to završen posao", naglasila je Pakova.

Prema njenim rečima, ime države je rešeno pitanje i političari u Severnoj Makedoniji sada bi trebalo da se bave radom u interesu naroda.

"Da sam političar ovde tačno bih znala šta treba da uradim i šta da preduzmem", rekla je Pak.

Odgovarajući na pitanje o Evroazijskoj ekonomskoj uniji (EAEU) kao alternativi evropskim integracijama, navela je da ni od koga, uključujući opoziciju u Skoplju, nije čula da se zalaže za učlanjenje u EAEU iako, dodala je, postoji mogućnost da tako nešto pokrene ruski predsednik Vladimir Putin.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Profimedia

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...