ZAEV OČEKUJE TRIJUMF NA IZBORIMA: Pobedićemo uz prednost od 60.000 do 120.000 glasova!
Foto: AP / Boris Grdanoski

NADA SE POBEDI

ZAEV OČEKUJE TRIJUMF NA IZBORIMA: Pobedićemo uz prednost od 60.000 do 120.000 glasova!

Severna Makedonija -

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev rekao je da će njegova stranka, Socijaldemokratski savez, pobediti na prevremenim izborima u toj zemlji i da će osvojiti od 60.000 do 120.000 glasova više u odnosu na svoje politicke protivnike, prenosi portal Plusinfo.

"Na sledećim izborima ću biti kandidat za premijera. Poslednje dve godine smo doneli istorijske odluke za našu državu i ne postoji dilema da li ćemo pobediti", istakao je Zaev u makedonskom Sobranju.

On kaže da uopšte ne oseća zabrinutost, jer, kako navodi, u aktuelnim okolnostima, uzimajući u obzir činjenicu da je država prijatelj sa svim susedima i da je podržava ceo svet, postoje ozbiljna očekivanja da će razlika na izborima biti velika.

"Nakon pobede ćemo se posvetiti unutrašnjim transformativnim procesima koji će se sprovoditi i u oblasti ekonomije, uporedo s velikim istorijskim pitanjima zemlje. To su za mene istorijski momenti koje će zabeležiti istorija", rekao je Zaev.

On je takođe naveo da prihvata televizijski duel sa predsednikom najveće opozicione stranke u toj zemlji VMRO-DPMNE Hristijanom Mickoskom, te da duel može da bude realizovan u svakom trenutku i onoliko puta koliko je potrebno.

"Koalicija predvođena Socijaldemokratskim savezom će pobediti sa razlikom od 60. 000 do 120. 000 glasova. Kada je reč o ostavci nakon poraza na izborima, o tome neka razmišlja Mickoski, jer Socijaldemokratski savez razmišlja o pobedi", zaključio je Zaev.

U Severnoj Makedoniji odlučeno je da se ide na prevremene parlamentarne izbore 12. aprila, nakon što su evropski lideri odložili početak pristupnih pregovora sa tom zemljom.

Politički lideri u toj zemlji dogovorili su se da 90 dana pre izbora bude formirana tehnička vlada čiji će zadatak biti sprovođenje fer i poštenih izbora.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: AP / Boris Grdanoski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track