OVAKO JE PALA NARKO-BANDA NA ČIJEM ČELU JE MUŽ POZNATE GLUMICE: Švercovali 700 kilograma kokaina vrednog 20 miliona evra
Foto: Facebook/Printscreen

detalji hapšenja

OVAKO JE PALA NARKO-BANDA NA ČIJEM ČELU JE MUŽ POZNATE GLUMICE: Švercovali 700 kilograma kokaina vrednog 20 miliona evra

Severna Makedonija -

Policija Severne Makedonije objavila je detalje istrage i snimke hapšenja međunarodne narko-grupe koju su predvodila dva Makedonca i čiji je član bila i glumica Silvija Stojanovska.

"Članovi ove kriminalne grupe su organizovali transport ukupno 700 kilograma kokaina do Kolumbije do Španije, koji bi u prodaji na veliko dostigao cenu od 20 miliona evra. Droga je zaplenjena u Madridu 18. decembra. Cela međunarodna operacija je bila koordinisana iz policijskih štabova u Skoplju i Madridu", rekao je ministar policije Oliver Spasovski.

Akcija je realizovana u saradnji policija Severne Makedonije, Španije i Kolumbije u koordinaciji sa američkom DEA.

foto: Facebook/Printscreen

"Cilj ove operacije bilo je suzbijanje međunarodne kriminalne grupe i hapšenje ljudi koji su identifikovani kao deo međunarodne kriminalne mreže sastavljene od kriminalnih saradnika iz Severne Makedonije, Španije, Belgije, i drugih država", rekao je makedonski ministar unutrašnjih poslova.

Spasovski je precizirao da su 18. decembra u Skoplju uhapšeni glumica Silvija Stojanovska i njen suprug Vojislav Budisavljević - lider grupe, a u Madridu njegov brat zajedno sa dvojicom španskih državljana, dok se traga za još dva člana bande (turskim i grčkim državljaninom).

"Lider ove grupe je prvoprijavljeni V. B, koji je zbog toga što ima zabranu putovanja u zemlje EU, angažovao brata, rezidenta Belgije, sa kojim je ostvarivao redovne kontakte i susrete u Skoplju od jula do decembra gde je dogovarao korake za prenošenje i distribuciju kokaina", rekao je ministar policije.

Silvija Stojanovska je nakon toga rezervisala apartman u Madridu na ime njegovog brata i platila svojom karticom, a još jednom je putovala u Španiju da od španskog državljanina podigne 10.000 evra, koji su najverovatnije povezani sa ovim kriminalnim aktivnostima.

Silvija Stojanovska
Silvija Stojanovska foto: Youtube screenshot

Spasovski je rekao da je kareteristično za tu organizovanu kriminalnu grupu bilo da se komunikacija "odvijala u ličnim i neposrednim susretima i to u Skoplju, Madridu, Beogradu, Dubaiju, Kankunu (Meksiko) i Kartageni (Kolumbija) i internet komunikacijom sa visokom zaštitom".

Tužiteljka Maja Konevska je rekla da su pretresene dve lokacije u Skoplju i da je pronađeno dovoljno dokaza da se dokaže osnovana sumnja za umešanost dvoje privedenih (Silvije Stojanovske i njenog supruga) u nedozvoljenu trgovinu drogom.

Kurir.rs/Beta Foto: Facebook/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track