ZORAN ZAEV NAKON OSTAVKE PORUČIO: Izvršna vlast je u sigurnim rukama sa prelaznom vladom!
Foto: Profimedia

BIVŠI PREMIJER

ZORAN ZAEV NAKON OSTAVKE PORUČIO: Izvršna vlast je u sigurnim rukama sa prelaznom vladom!

Severna Makedonija -

Bivši premijer Severne Makedonije i lider vlađućeg Socijaldemokratskog saveza (SDSM) Zoran Zaev rekao je da je izvršna vlast u sigurnim rukama sa izborom prelazne vlade predvođene Oliverom Spasovskim, pogotovo, kako je naveo, kada je reč o obavezi da se organizuju fer, demokratski i efikasni izbori koji će obezbediti brz i legalni institucionalni postupak za izbor nove vlade, prenosi Plusinfo.

"Ova prelazna vlada je u sigurnim rukama i kada je u pitanje kontinuitet napretka zemlje koji beleži snažan uspon", rekao je Zaev i dodao da sada sve političke strukture u vlasti imaju obavezu da obezbedi dalje jačanje institucija, a ne opstrukcije unutar njih.

On je takođe pozvaoopoziciju da bude odgovorna i da ne zloupotrebljava ovaj prelazni period.

"Ulazimo u izbornu godinu u kojoj će Socijaldemokratski savez s novom pobedom na izborima nastaviti da radio ono što je najbolje za svakog našeg građanina kako bismo potvrdili da velike uspehe nisu bile slučajne, već zdrave smernice na ispravnom putu", objašnjava Zaev.

Kako navodi, Severna Makedonija i makedonski građani, kao i cela nacija dostojni su za evroatlantsku porodicu saveznika i prijatelja.

"Građani su nosioci napretka i demokratskih vrednosti i upravo oni sa odlukom 12. aprila učvrstiće naše unutrašnje i spoljne integracije", napisao je Zaev na Fejsbuku nakon što je Severna Makedonija dobila tzv. Pržinsku (prelaznu) vladu, čiji je zadatak da pripremi slobodne i poštene izbore.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja