SKANDAL NA SUĐENJU KATICI JANEVOJ: Izbačena iz sudnice, nazvala svedokinju rospijom!
Foto: EPA/NAKE BATEV

strašno

SKANDAL NA SUĐENJU KATICI JANEVOJ: Izbačena iz sudnice, nazvala svedokinju rospijom!

Severna Makedonija -

Nekadašnja šefica makedonskog Specijalnog tužilaštva Katica Janeva izbačena je iz sudnice jer je vređala predstavnicu tužilaštva koja se pojavila kao svedok, Lile Stefanovu, prenose mediji u Skoplju.

Na kraju ročišta, na suđenju nekadašnjoj šefici Specijalnog tužilaštva Katice Janeve, koja je predstavnicu tužilaštva, koja se u sudnici pojavila kao svedok, nazvala "rospijom". Janeva je optužena zbog navodnog učešća u reketaškoj aferi. Stefanova je, pred sudom, rekla da joj se Janeva nije mešala u posao sve do kraja 2018. godine, kada je tražila blaže mere za optužene u aferi "Imperija".

Takođe, navela je i da su optuženi u toj aferi "skoro svaki put" uspevali da saznaju kakve će poteze protiv njih povući Specijalno tužilaštvo. Katica Janeva optužena je za zloupotrebu službenog položaja, pošto je navodno obećala optuženim biznismenima da će imati blaži tretman tužilaštva u zamenu za novac. U objavljenim telefonskim razgovorima između prvo osumnjičenog u slučaju "Reket" Bojana Jovanovskog, zvanog Boki 13, i oštećenog biznismena Jordana Kamčeva na portalu italijanskog lista Verita čuje se i glas Janeve koja Kamčevu kaže da ne brine i da će sve biti u redu.

Bojan Jovanovski duže od dva meseca se nalazi u pritvoru zbog afere "Reket" u kome je osumnjičen da je iznudio od skopskog biznismena Jordana Kamčeva 1,5 miliona evra u zamenu za oslobađanje od pritvora, rešenje koje je morala da odobri Katica Janeva.

Ona je bila izabrana za prvu predsednicu Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji 15. septembra 2015. godine kada je postignut takozvani Pržinski sporazum o formiranju tehničke vlade i Specijalnog tužilaštva koje je trebalo da procesuira prisluškivane razgovore iz vremena vlade premijera Nikole Gruevskog, prenosi Plusinfo.

(Kurir.rs/FoNet/Foto: EPA/NAKE BATEV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track