MALTRETIRALI MIGRANTE: Makedonac i trojica Pakistanaca uhapšeni u Severnoj Makedoniji! Evo kolika im kazna preti
Foto: Profimedia

užas

MALTRETIRALI MIGRANTE: Makedonac i trojica Pakistanaca uhapšeni u Severnoj Makedoniji! Evo kolika im kazna preti

Severna Makedonija -

Makedonska policija podnela je krivične prijave protiv troje Pakistanaca i jednog Makedonca zbog navodnog zatvaranja grupe migranata i ucenjivanja, prenosi Asošiejted pres.

Tužilaštvo je saopštilo da su se muškarci prema 12 migranata, uključujući i dva maloletnika, iz Indije, Avganistana i Pakistana ponašali na "ponižavajući način". Četvorica osumnjičenih su uhapšeni jos prošle godine, ali je to saopšteno tek u nedelju.

Kako je sinoć prenela agencija, migranti su navodno u oktobru prošle godine dve nedelje bili zatvoreni u kući na severu zemlje, blizu granice sa Srbijom.

Prema navodima skopskog tužilaštva, osumnjičeni su naterali migrante da izgube osećaj za vreme, davali im hranu samo jednom dnevno i fizički ih zlostavljali.

Jedan migrant je uspeo da kontaktira rodbinu koja je slučaj prijavila srpskim vlastima, koje su obavestile policiju u Severnoj Makedoniji.

Trojica Pakistanaca koji su uhapšeni i nalaze se u pritvoru, mogu da budu osuđeni na osam godina zatvora, dok se makedonski državljanin koji je optužen s njima nalazi u kućnom pritvoru.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track