Najnovije vesti

BOKI 13 PROKLEO TUŽITELJKU I OPTUŽIO JE ZA TORTURU: Šta se smeješ? Gospod neka ti vrati!
Foto: Printscreen Youtube/ Телма ТВ

nezadovoljan

BOKI 13 PROKLEO TUŽITELJKU I OPTUŽIO JE ZA TORTURU: Šta se smeješ? Gospod neka ti vrati!

Severna Makedonija
12:20h

Prvoptuženi u slučaju "Reket" šoumen Bojan Jovanovski – Boki 13 prokleo je danas, pred početak suđenja, tužiteljsku za organizovani kriminal Vilmu Ruskovsku i optužio je za torturu.

Boki 13 je iskoristio priliku i tužiteljki Ruskovskoj se obratio visokim tonim nezadovoljan jer nije dala pozitivno mišljenje da bude pušten iz istražnog zatvora u kućni pritvor, iako je, kako tvrdi, mnogo bolestan.

Kako su preneli lokalni mediji, dok je vikao na tužiteljsku, Jovanovski je držao medicinsku dokumentaciju, pitajući Ruskovsku kako je njegovo maligno stanje dobro zdravstveno stanje.

"Šta se smeješ malignom stanju? Gospod neka ti vrati! Korumpirana tužiteljko vršiš torturu na meni i to svi vide!", rekao je Bojan Jovanvcski, koji se u istražnom zatvoru "Skoplje" nalazi od 15. jula prošle godine.

Zbog neprimerenog ponašanja Jovanovski je na kratko izveden iz sudnice i vraćen kada je ušla sudija Vaska Nikolovska–Masevska.

Braniteljka Bokija 13 je obavestila sudiju da se njen klijent ne oseća dobro, a Jovanovski je rekao da mu je poslednja dijagnoza "malignitet i da treba da mu se odstrani zahvaćeni organ".

Sudija je tada predložila da se zove Hitna pomoć da se utvrdi da li može da prati suđenje, ali je Boki 13 to odbio, uz tvrdnju da dijazepam ne može da mu pomogne zato što ima rak.

"Ne! Zahvaljujem, sešću. Ne zovite Hitnu pomoć. Ja imam rak na želucu, treba da idem na operaciju. Ekipa Hitne pomoći će doći, opet će mi dati dijazepam i ja ću polusvestan pratiti suđenje. Ne, zahvaljujem sudija!", rekao je Jovanovski.

Apelacioni sud u Skoplju je 3. februara po drugi put odbio žalbu Bojana Jovanovskog, koji je tražio da zbog bolesti bude pušten iz istražnog zatvora "Skolje" kako bi mogao da se leči.

U sudskom postupku "Reket", sa Jovanovskim je optužena razrešena specijalna tužiteljka Katica Janeva, koju je Apelacioni sud 19. novembra pustio u kućni pritvor, dok je trećeoptuženi Zoran Milevski na početku sudjenja priznao krivicu i nepravosnažno je osudjen na tri godine zatvora.

Njima se sudi ;za iznudu 1,55 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva, da mu se zauzvrat "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija".

Prema medijima, sudjenje, koje je počelo 3. decembra 2019, danas se nastavlja pregledanjem privatnih snimaka Kamčeva o davanju novca Jovanovskom.

Kurir.rs/Beta

Foto: Printscreen Youtube

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track