Najnovije vesti

BOKI 13 SE NIJE POJAVIO NA SUDU ZBOG ZDRAVSTVENIH PROBLEMA: Sudija naložila da ga pregleda konzilijum lekara!
Foto: Youtube prtscr / Kanal 5 Tv

slučaj reket

BOKI 13 SE NIJE POJAVIO NA SUDU ZBOG ZDRAVSTVENIH PROBLEMA: Sudija naložila da ga pregleda konzilijum lekara!

Severna Makedonija

Sudsko ročište u slučaju "Reket" danas je odloženo jer proptuženi, Bojan Jovanovski zvani Boki 13, nije doveden iz istražnog zatvora "Skoplje" zbog zdravstvenih problema.

Sudija Vaska Nikolovska-Masevska je pola sata posle zakazanog ročišta iz zatvora obaveštena da Boki 13 ima zdravstvene probleme i da ne može da prati suđenje, a zatim dala naredbu da bude odveden na konzilijarno mišljenje lekarskog tima Kliničkog centra da bi se videlo da li može da dolazi na zakazana ročišta.

Na prethodnom ročištu, 6. februara, pred početak suđenja Boki 13 ponovo se požalio da je u istražnom zatvoru ozbiljno oboleo i rekao da mu je poslednjom dijagnozom utvrđen "rak na želudcu".

Branilac Bokija 13, advokat Saško Dukovski je rekao da ne zna gde i kada će kada će Jovanovski biti odveden na "lekarsko mišljenje" ali je istakao da "kao amater" tvrdi da njegov klijent nije u stanju da prati suđenje zbog lošeg zdravstvenog stanja. 

foto: Youtube/Printscreen

"Ja kao amater, ponavljam kao amater u konsultaciji sa više lekara, tvrdim da (Boki13) nije u stanju da prati suđenje u stanju u kojem se nalazi i (da bude) tamo gde se nalazi", rekao je Dukovski novinarima.

Apelacioni sud u Skoplju je 3. februara po drugi put odbio žalbu Bojana Jovanovskog koji je tražio da zbog bolesti bude pušten iz istražnog zatvora "Skoplje" kako bi mogao da se leči. 

U sudskom postupku "Reket", sa Jovanovskim je optužena razrešena specijalna tužiteljka Katica Janeva koju je Apelacioni sud 19. novembra pustio u kućni pritvor, dok je trećeoptuženi Zoran Milevski na početku sudjenja priznao krivicu i nepravosnažno je osudjen na tri godine zatvora.

Njima se sudi za iznudu 1,55 miliona evra od jednog od najbogatijih Makedonaca Jordana Kamčeva, da mu se zauzvrat "olakša pozicija" u predmetu Specijalnog tužilaštva "Imperija".

Kurir.rs / Beta,   Foto: Youtube prtscr / Kanal 5 Tv

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...