U SEVERNOJ MAKEDONIJI RAZREŠENA MINISTARKA IZ REDOVA OPOZICIJE: Evo šta je razlog za njenu smenu!
Foto: Profimedia

sobranje je glasalo

U SEVERNOJ MAKEDONIJI RAZREŠENA MINISTARKA IZ REDOVA OPOZICIJE: Evo šta je razlog za njenu smenu!

Severna Makedonija -

Makedonsko Sobranje sa 62 glasa "za" razrešilo je tehničku ministarku za rad i socijalnu politiku iz redova opozicije, Rašelu Mizrahi, zbog njenih izjava na konferencijama za medije ispred tablom sa starim imenom te zemlje "Republika Makedonija", prenosi portal Plusinfo.

Mizrahi je postavljena na čelu Ministarstva za rad i socijalnu politiku 2. januara, kada je i formirana tehnička vlada zajedno sa ministrima iz redova opozicije, u skladu sa Pržinskim sporazumom iz 2015. godine, čiji mandat traje 100 i čiji je zadatak da sprovede fer i poštene izbore Tehnički premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski dostavio je predlog Sobranja za njeno razrešenje zbog korišćenja imena "Republika Makedonija".

Spasovski je na sednici o razrešenje rekao da se Mizrahi neozbiljno odnosila prema makedonskom Ustavu, te da ga je poštovala kada joj odgovara, ali se i "igrala s njim" kada joj odgovara.

"Tražio sam da Mizrahi bude razrešena nakon serije njenih nastupa na kojima grubo krši zakone koje uređuju ustavno ime zemlje", rekao je Spasovski.

Sa druge strane, Mizrahi je rekla da su najveći problem Ministarstva za rad i socijalnu politiku narušeni međuljudski odnosi, nepostojanje vrednosti, raspali sistem, sakrivanje problema...

Navela je i da je kao prva Jevrejka - ministar u istoriji Makedoniji bila meta antisemitskih napada, te da su, umesto njen rad, kritikovali njenu versku i nacionalnu pripadnost.

Kurir.rs/Tanjug

Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja