DRUGA ŽRTVA KORONE U MAKEDONIJI: Muškarcu (63) se stanje naglo pogoršalo, broj zaraženih se povećao na 136
Skoplje, Foto: AP/Boris Grdanoski

virus napao pluća

DRUGA ŽRTVA KORONE U MAKEDONIJI: Muškarcu (63) se stanje naglo pogoršalo, broj zaraženih se povećao na 136

Severna Makedonija -

U Severnoj Makedoniji registrovan je drugi smrtni slučaj od koronavirusa, a radi se o muškarcu (63) iz Debra kome se naglo pogoršalo stanje dok je ležao na Klinici za infektivne bolesti u Skoplju.

Taj pacijent je na Klinici za infektivne bolesti i febrilna stanja hospitalizovan 17. marta, "bez povišene temperature, ali sa nalazom za pluća i bio je zavisan od kiseonika".

"U toku noći naglo se pogoršalo njegovo stanje, odmah je intubiran, stavljen na respiratornu mašinu, ali posle nekoliko sati njegovo stanje se dodatno pogoršalo i pacijent je preminuo. Nije imao poznatu istoriju komordibiliteta", navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja Severne Makedonije.

Prva potvrđena žrtva koronavirusa u Severnoj Makedoniji je 57-godišnja žena iz Kumanova, koja je preminula u subotu kasno uveče u opštoj bolnici u tom gradu na severoistoku zemlje.

Inače, registrovana su 22 nova slučaja zaraze i ukupni broj jе povećan na 136, objavio je ministar zdravlja Venko Filipče.

U poslednja 24 sata u Skoplju je dijagnostifikovano 15 novih pacijenata zaraženih koronavirusom, u Debru četiri, u Kumanovu dva i Ohridu jedan.

U Skoplju je ukupno 80 osoba zaraženo, u Debru 40, Štipu sedam, u Ohridu i Kumanovu po tri, Kavadarcima dva i Gostivaru jedan.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track