Najnovije vesti

NOVA ODLUKA VLADE SEVERNE MAKEDONIJE: U Kumanovu, Tetovu i Prilepu od srede obavezna zaštitna oprema zbog KORONE
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

PANDEMIJA KORONA VIRUSA

NOVA ODLUKA VLADE SEVERNE MAKEDONIJE: U Kumanovu, Tetovu i Prilepu od srede obavezna zaštitna oprema zbog KORONE

Severna Makedonija

Meštani Kumanova, Tetova i Prilepa, gradova u kojima se najbrže širi kovid-19, od srede će morati obavezno da nose zaštitnu opremu, odlučila je Vlada Severne Makedonije.

Kako se navodi u saopštenju vlade objavljenom večeras, gradjanima Kumanova, Tetova i Prilepa se od 22. aprila "zabranjuje kretanje bez odgovarajuće zaštitne opreme (maska, šal, marama, rukavice) na svim javnim mestima i površinama, prodavnicama i slično".

U uredbi vlade u Skoplju je predvidjeno da će obaveza nošenja zaštitne opreme početi da se primenjuje i na teritoriji cele Severne Makedonije, ali posle izvesnog perioda.

Svim makedonskim gradjanima, a posebno meštanima Kumanova, Tetova i Prilepa, preporučuje se da "redukuju izlaženje i da to rade samo zbog najneophodnijih razloga, odnosno zbog odlaska na posao, kao i da u kupovinu u prodavnice i apoteke ide samo jedan član porodice".

Ministarstvo unutrašnjih poslova je zaduženo da u saradnji sa opštinskim štabovima za zaštitu i spasavanje, najkasnije do utorka, pripreme plan za pojačano prisustvo policije u Kumanovu, Prilepu i Tetovu radi sprovodjenja odluka vlade u ta tri grada sa najvećim porastom zaraženih od korona virusa.

Kurir.rs/Beta

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...