KORONA, ČAO! MAKEDONCI OBRADILI POZNATU PESMU: Stihovi dirnuli i bugarskog premijera Bojka Borisova
Foto: Screensbot

bravo

KORONA, ČAO! MAKEDONCI OBRADILI POZNATU PESMU: Stihovi dirnuli i bugarskog premijera Bojka Borisova

Severna Makedonija -

Mitevski i Dac, popularni makedonski duet svojom obradom italijanske partizanske pesme razgalili Balkan i premijera Bugarske. Traže povratak u kafane, zagrljaje, plažu bez socijalne distance.

„Fali mi družba, fali mi gužva", pevaju Aleksandar Mitevski i Dragan Spasov Dac na melodiju pesme „O, bela ćao" poručujući da ne mogu da dočekaju da i koroni kažu „ćao".

"Dajte kafanu, ekipu probranu, inače ćemo poludeti," poručuju nam Mitevski i Dac žaleći se da "nosime maski, ko da sme haski".

Pesmu su snimili sa skopskim duvačkim orkestrom Brastet Skopje, a jedini cilj je bio da u vreme straha od pozitivnog rezultata na virus ljudima donesu pozitivno raspoloženje to jest „pozitivu" kako kažu na svom Jutjub kanalu.

Promoter njihove pesme je niko drugi do premijer Bugarske Bojko Borisov koji je na svoj Fejsbuk nalog postavio video u kome on pod policijskom pratnjom vozi automobil slušajući „Korona, čao".

„Samo sopstvenom snagom, duhom i disciplinom možemo da prebrodimo koronavirus. Zahvaljujem svim bugarskim građanima koji poštuju pravila. Samo tako možemo da se vratimo normalnom životu. Hvala Aleksandru Mitevskom i Draganu Spasovu Dacu, Severna Makedonija može da računa na našu podršku," napisao je Borisov.

Kurir.rs/RTS Foto: Screenshot

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track