Najnovije vesti

BOKI 13 POBESNEO POSLE PRESUDE: Novac tražite kod Zaeva i njegovog brata (VIDEO)
Foto: Youtube/Сител Телевизија

OSUĐEN NA 9 GODINA ZATVORA

BOKI 13 POBESNEO POSLE PRESUDE: Novac tražite kod Zaeva i njegovog brata (VIDEO)

Severna Makedonija

Makedonski šoumen Bojan Jovanovski-Boki 13, koji je u aferi "Reket" osuđen na 9 godina zatvora, nakon objavljivanja presude obratio se sudiji rečima da novac koji je nestao u ovom slučaju traže kod bivšeg premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva i njegovog brata Vice Zaeva.

Nakon što je tužilac u slučaju, Vilma Ruskoska, tražila da Boki 13 ostane u pritvoru do pravosnažnosti presude zbog opasnosti od bekstva i otvaranja novog slučaju protiv njega, Jovanovski je rekao da zna da će mu pritvor biti produžen jer, kako je rekao, tako je naređeno.

"Znam da ćete mi produžiti pritvor jer tako vam je naređeno. Pare tražite kod Zorana i Vice Zaeva", rekao je Jovanovski.

Krivični sud u Skoplju odlučio je da Bokiju 13 produži meru pritvora, dok je bivšem specijalnom tužiocu Katici Janevoj produžen kućni pritvor.

Janeva je za zloupotrebu službenog položaja i ovlaščenja osuđena na sedam godina zatvora, dok je Jovanovski zbog pranja novca i vršenje protivpravnog uticaja na jedinstvenu kaznu zatvora od devet godina.

Afera "Reket" je pokrenuta pre šest meseci kada je skopski biznismen Jordan Kamčev, koji je bio optužen u slučaju "Imperija", kao predmet bivšeg Specijalnog tužilaštva u toj zemlji, prijavio da je isplatio 1,5 miliona evra za ukidanje mere pritvora, rešenje koje je mogla potpisati samo Janeva.

Nakon objavljivanje afere "Reket" Specijalno tužilaštvo u Severnoj Makedoniji je rasformirano, iako je cilj njegovog osnivanja bio procesuiranje prisluškivanih razgovora objavljivanih u Severnoj Makedoniji tokom 2015. i 2016. godine.

Opozicioni VMRO-DPMNE je optužio i bivšeg makedonskog premijera Zorana Zaeva za umešanost u slučaju zbog dobrih odnosa sa prvoptuženim u slučaju Jovanovskim.

Kurir.rs/Tanjug Foto: Youtube/Сител Телевизија

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...