TINEJDŽER PALIO ŠUMU I SVE SNIMIO: Skopska policija uhapsila dečaka na osnovu snimka sa TikToka
Ilustracija, Foto: Plusinfo.mk

piroman

TINEJDŽER PALIO ŠUMU I SVE SNIMIO: Skopska policija uhapsila dečaka na osnovu snimka sa TikToka

Severna Makedonija -

Policija u Skoplju saopštila je danas da je privela 17-godišnjaka koji je na društvenim mrežama objavio video snimak i fotografije kako pali drveće i grmlje i izaziva šumski požar.

Kako se navodi, utvrđeno je da je taj maloletnik 4. avgusta na TikToku objavio video kako pali šumu i travu u blizini sela Mojanci u kojem živi.

"Fotografije i video snimak su podeljeni na više društvenih mreža, nakon čega je Sektor za kompjuterski kriminal i digitalmnu forenziku preuzeo mere i aktivnosti i 5. avgusta Jedinici za nasilnički kriminal dostavio dokumetaciju sa više video klipova na kojim se vidi deo figure osobe koja pali drveće i grmove na javnoj povšini – planini, kao i fotografije njegovog profila na društvenoj mreži TikTok", precizira se u saopštenju.

Nakon utvrđivanja identiteta, maloletnik, koji je video objavio pod pseudonimom D. K, zajedno sa ocem je pozvan u policiju gde je priznao delo.

O tom događaju je obavešten javni tužilac u Skoplju, a policija je po njegovim uputstvima delo koje je počinio maloletnik okvalifikovala kao "'izazivanje opšte opasnosti', predviđeno i kažnjivo po članu 288 Krvičnog zakonika".

"Jedinica za nasilnički kriminal će Osnovnom javnom tužilaštvu 'Skoplje' podneti obaveštenje za 17-godišnjeg maloletnika iz skopskog sela Mojanci, zbog sumnje da je počinio krivično delo izazivanja opšte opasnosti", navodi se u saopštenju policije u Skoplju.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track