ZA ULAZAK U SEVERNU MAKEDONIJU IZ SRBIJE VAM NE TREBA PCR TEST! Zaev: Građanima ovih zemalja od ponedeljka ne treba potvrda!
Foto: EPA / Georgi Licovski

reciprocitet

ZA ULAZAK U SEVERNU MAKEDONIJU IZ SRBIJE VAM NE TREBA PCR TEST! Zaev: Građanima ovih zemalja od ponedeljka ne treba potvrda!

Severna Makedonija -

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev saopštio je da građanima Severne Makedonije, Srbije, Crne Gore, BiH i tzv. Kosova po principu reciprociteta od ponedeljak 12. oktobra neće biti potreban PCR test za kretanje u granicama ovih zemalja.

"U ovim zemljama čiji su građani do sada imali obavezu pri ulazu i tranzitu kroz našu zemlju da prilože negativan PCR test, po principu reciprociteta je dogovoreno da i naši građani u te zemlje mogu da putuju bez obaveze da prilože negativan test", napisao je Zaev na svom fejsbuk profilu.

Kako je naveo, ova odluka je doneta na osnovu predloga Komisije za zarazne bolesti prema kojoj ne postoji veliki broj pozitivnih slučajeva koji su ušli u tu zemlju. Vlada apeluje da se putovanja ipak svedu na minimum i to isključivo zbog neodložnih potreba, a uz poštovanje svih mera zaštite.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: EPA / Georgi Licovski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track