Najnovije vesti

NIGERIJAC DŽIMI KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA ŠTIPA: Ne smemo da dozvolimo da Severna Makedonija opusti, da postane kao Sahara
Foto: Facebook/OHRID VEST

već 40 godina živi u severnoj makedoniji

NIGERIJAC DŽIMI KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA ŠTIPA: Ne smemo da dozvolimo da Severna Makedonija opusti, da postane kao Sahara

Severna Makedonija

Nigerijac Simon Polikarp jedan je od pet kandidata za gradonačelnika Štipa na vanrednim izborima 13. decembra.

Kako su preneli lokalni mediji, Polikarpa, u Štipu poznatog kao Nigerijac Džimi, kao prvog crnca za gradonačelnika je kandidovala opoziciona Makedonska konzervativna partija "Integra".

Polikarp u Štipu živi više od 40 godina i ima makedonsko državljanstvo. U tadašnju jugoslovensku republiku došao je krajem 70-ih godina prošlog veka kao 20-godišnjak na školovanje.

Prve dve godine je živeo u rudarskom mestašcetu Probištip gde je učio za geologa, a zatim se preselio u susedni Štip gde živi sa suprugom i dva sina.

Simon Polikarp je u intervjuu za jedan makedonski portal rekao da će mu "glavni prioritet (kao gradonačelniku) biti da zadrži mlade u svom gradu i zemlji".

"Ne smemo da dozvolimo da Makedonija opusti, da postane kao Sahara, bez ljudi ili sa veoma malo njih", rekao je.

Mesto gradonačelnika Štipa ostalo je upražnjeno kada je prvi čovek te opštine u istočnom delu Severne Makedonije, Blagoj Boćvarski, krajem avgusta, postao ministar za transport i veze.

Kandidata za gradonačelnika Štipa ima i vladajuća SDSM, dok naveća opoziciona partija VMRO-DPMNE ne učestvuje na izborima.

Kurir.rs/Beta Foto: Facebook/OHRID VEST

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...