Najnovije vesti

SEVERNA MAKEDONIJA PROGLASILA STANJE KRIZE NA CELOJ TERITORIJI: Vlada predlaže uključivanje vojske u borbu protiv korone!
Foto: EPA / Georgi Licovski

odluka vlade u skoplju

SEVERNA MAKEDONIJA PROGLASILA STANJE KRIZE NA CELOJ TERITORIJI: Vlada predlaže uključivanje vojske u borbu protiv korone!

Severna Makedonija

Vlada Severne Makedonije odlučila je da proglasi stanje krize na teritoriji te zemlje, kako bi sprečila širenje korona virusa i ugrožavanje zdravlja ljudi, koje počinje večeras, saopšteno je iz vlade.

Savet bezbednosti Severne Makedonije predložio je juče vladi da proglasi krizno stanje na celoj teritoriji zemlje u trajanju od 30 dana.

Vlada o proglašenju stanja krize treba da obavesti predsednika države i predsednika parlamenta.

Vlada će takođe predložiti da predsednik donese odluku o učešću dela pripadnika vojske u odgovoru na krizu, prenosi MIA. 

foto: EPA / Georgi Licovski

Vlada je donela odluku i da glavni štab Centra za upravljanje krizom odmah započne izradu akcionog plana za prevenciju i upravljanje korona-krizom.

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski naglasio je nakon jučerašnje sednice Saveta bezbednosti da proglašenje kriznog stanja ne znači i policijski čas, već da je reč o dodatnim obavezama koje će dobiti institucije u borbi protiv virusa kovid-19.

Kurir.rs / Tanjug,  Foto: EPA / Georgi Licovski

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...