Najnovije vesti

SLOBIN TELOHRANITELJ 1. PUT OTKRIVA: Gligorov sa Miloševićem dogovorio da Makedonija bude u Jugoslaviji, a onda se desio atentat!
Foto: Video prtscr / TV Happy

podatak za koji se nije znalo

SLOBIN TELOHRANITELJ 1. PUT OTKRIVA: Gligorov sa Miloševićem dogovorio da Makedonija bude u Jugoslaviji, a onda se desio atentat!

Severna Makedonija

Goran Pajić, nekadašnji telohranitelj Slobodana Miloševića izneo je podatak o nastojanjima Makedonije da ostane u sastavu Jugoslavije, a za koji naša javnost do sada nije znala.

Prema njegovim tvrdnjama u gostovanju na TV Happy, predsednik Makedonije u vreme raspada SFRJ Kiro Gligorov je sa Slobodanom Miloševićem dogovorio da se Makedonija nađe u sastavu nove Jugoslavije.  

"Kada je 1995. godine bio atentat na Kira Gligorova, on je pre toga bio na tajnom sastanku u Beogradu sa Slobodanom Miloševićem i dogovorili su se da Makedonija bude u sastavu nove Jugoslavije. Međutim, očeigledno da to nekome nije odgovaralo pa su brže bolje organizovali atentat na njega. O takvim stvarima se odlučuje sve u deliću sekunde" ispričao je u emisiji "Dobro jutro Srbijo" sa Jovanom Jeremić, Pajić koji je 10 godina bio u sastavu Jedinice za obezbeđenje Slobodana Miloševića. 

foto: Profimedia / FRANCOIS XAVIER MARIT / AFP

Podsetimo, na Kira Gligorova je 3. oktobra 1995. godine izvšen neuspeli atentat ispred hotela Bristol u Skoplju, u kojem je bio teško povređen i izgubio je oko. Okolnosti atentata kao i njegovi počinioci su do danas ostali nepoznati. 

foto: Youtube prtscr / Envera Selimovic

Gligorov je bio prvi predsednik Makedonije. Funkciju je obavljao u dva mandata u periodu od 1991 do 1999, godine.

Urednik emisije i voditelj Jovana Jeremić
Urednik emisije i voditelj Jovana Jeremić foto: Privatna Arhiva

Kurir.rs,  Foto: Vide prtscr / TV Happy

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...