Najnovije vesti

SMRT SUDSKOG KURIRA OTKRILA NEVIĐENU AFERU U SEVERNOJ MAKEDONIJI: U fioci mu pronašli 1.500 nedostavljenih platnih naloga
Foto: Profimedia

oštećen budžet države

SMRT SUDSKOG KURIRA OTKRILA NEVIĐENU AFERU U SEVERNOJ MAKEDONIJI: U fioci mu pronašli 1.500 nedostavljenih platnih naloga

Severna Makedonija

Kod jednog umrlog sudskog kurira u Severnoj Makedoniji je nađeno 1.500 nedostavljenih platnih naloga, izjavila je tužiteljka za organizovani kriminal, Vilma Ruskovska, i dodala da ne veruje da se radi o izolovanom slučaju.

U fijoci umrlog kurira je nađeno 1.500 platnih naloga za prekršaje, za mandatne kazne, i time što nisu naplaćene budžet je oštećen za 20 miliona denara, rekla je Ruskovska.

Ministar pravde, Bojan Maričić, rekao je da sudski službenik nije dostavljao platne naloge najverovatnije "zbog male nadoknade", ali da ne veruje da je sam mogao da odluči da ih zadrži.

"Obično je to zajednički poduhvat i zato moramo da se reformišemo", rekao je ministar.

Mediji napomininju da je bivša ministarka pravde Renata Deskoska pre više od jedne godine upozorila na problem s dostavljanjem platnih naloga.

U novembru 2019, kada je sudska administracija protestovala što je dobila manje povećanje plate nego sudije, Deskoska je rekla da "dižu glas samo kada su u pitanju pare, a nikada kada ima sumnji u kriminal u u njihovim redovima".

"Slušamo da sudski dostavljači voze bolje automobile od sudija", rekla je tada Deskoska.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...