NIŠTA OD ŠIROKE VLADE: Mickoski iz Infektivne klinike odbio ponudu Zaeva! Poslao mu poruku preko Fejsbuka
Foto: Screenshot

Zaražen koronavirusom

NIŠTA OD ŠIROKE VLADE: Mickoski iz Infektivne klinike odbio ponudu Zaeva! Poslao mu poruku preko Fejsbuka

Severna Makedonija -

Lider VMRO DPMNE Hristijan Mickoski odbacio je danas ponudu premijera Severne Makedonije Zorana Zaeva toj najvećoj opozicionoj partiji za formiranje široke vlade.

Mickoski je tu poruku poslao preko Fejsbuka iz, kako je napisao, sobe Infektivne klinike u Skoplju gde je smešten zbog zdravstvenih komplikacija izazvanih kovidom 19.

"Imam jednu poruku za vas gospodo na vlasti, zajedno sa vašim lakejima. Meni je danas izuzetno težak dan. Pakleno težak deveti, najteži dan. Borim se sa bolesti, teško dišem, a glava mi puca od temperature, ali imam energiju, motiv i volju da vas pobedim", napisao je lider makedonske opozicije.

Premijer i lider vladajućeg SDSM danas je u jednom intervjuu rekao da želi da otvori debatu o zajedničkoj vlasti i vladi sa opozicijom po nemačkom modelu, ali da u VMRO DPMNE treba da pronadju čoveka sa kojim može da se razgovara, jer s Mickoskim ne može.

Mickoski je poručio premijeru i lideru SDSM Zaevu da je "jedini način da se od njega spasi da se sutra ili prekosutra ne probudi i da će mu tada biti lakše da pronadje odgovarajućeg sagovornika".

"Ali taj film nećete gladati i obećavam da ću da se izborim sa bolesti, da izadjem sa Infektivne, a zatim nas očekuje mnogo posla. Djubre mora da se pomete, ali prvo iz svog dvorišta! I ovi sa vlasti ako misle da ima najmanje šanse za pakt sa kriminalom i kriminalcima, to se neće desiti. Bićete pobedjeni i to vam obećavam. Makedonsko proleće dolazi", napisao je Mickoski.

Ovo nije prvi put da Zaev makedonskoj opoziciji nudi široku vladinu koaliciju. Prethodno je to uradio na jednom od liderskih susreta 2018. godine pred referendum o promeni imena države, ali je lider VMRO-DPMNE Hristijan Mickoski i tada odbio ponudu.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track