RAMA BI DA PREBROJAVA GRAĐANE SEVERNE MAKEDONIJE U SVETU: Ovaj potez objasnio jednom fotografiijom
Foto: Youtube Printscreen

čudno

RAMA BI DA PREBROJAVA GRAĐANE SEVERNE MAKEDONIJE U SVETU: Ovaj potez objasnio jednom fotografiijom

Severna Makedonija -

Albanski premijer Edi Rama pridružio se popisnoj kampanji u Makedoniji, pozivajući Makedonce iz dijaspore da se registruju na census.stat.gov.mk.

Rama i prvi potpredsednik vlade Artan Grubi, koji je ovih dana u Albaniji, takođe drže beli list papira na kojem je napisana ova adresa. Danas se sastao sa Ramom i objavio fotografije sastanka na Fejsbuku. Kaže da ga je Rama dočekao sa napisanim spiskom.

"Gospodin Rama me je dočekao sa zanimljivom porukom, napisao je na belom papiru census.stat.gov.mk. Počastvovan za ovaj bratski prijem kod g. Edi Rame sa kojim smo razgovarali o bilateralnim odnosima severne Makedonije i Albanije, ali i o sporu koji je poslednjih meseci ponovo aktiviran između naše zemlje i Bugarske, ali ne zaboravljajući temu integracije naših zemalja u Evropsku uniju, napisao je Grubi.

Kaže da su razmenili mišljenja i o Koridoru 8, projektu za koji je Rama rekao da je u Albaniji prioritet Vlade jer je to u najboljem interesu zemlje, ali i čitavog regiona.

"Ovom prilikom obavestio sam albanskog premijera da se u severnoj Makedoniji radi na tome da se što pre završi izgradnja ovog koridora.

Takođe sam razgovarao sa Ramom o važnosti procesa registracije dijaspore, gde je ovom prilikom apelovao na dijasporu RSM da što više odgovori na proces registracije, jer ovom akcijom ispunjavaju moralnu i nacionalnu obavezu, piše Grubi.

Kurir.rs/Vesti.mk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track