BRAĆA ZARAŽENA KORONOM HTELA DA OTPUTUJU SA SKOPSKOG AERODROMA: Kaznili ih sa po 3.600 evra zbog lažnih PCR testova!
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

em ne poštuju mere, em falsifikuju dokumenta

BRAĆA ZARAŽENA KORONOM HTELA DA OTPUTUJU SA SKOPSKOG AERODROMA: Kaznili ih sa po 3.600 evra zbog lažnih PCR testova!

Severna Makedonija -

Tužilaštvo u Skoplju predložilo je danas sudu da dva brata zaražena korona virusom, koji su pokušala da otputuju avionom koristeći lažne potvrde za negativan PCR test, kazni sa po 3.600 evra.

Kako je saopšteno, dva brata iz skopskog naselja Saraj, stari 24 i 26 godina, pokušali su 7. aprila da napuste zemlju letom sa Međunarodnog aerodroma "Skoplje", iako im je rešenjem Državnog sanitarnog i zdravstvenog inspektorata određena obavezna izolacija i lečenje u kućnim uslovima kao potvrđenim slučajevima obolelih od kovida 19.

"Pritom su ovlašćenim službenicima na aerodromu pokazali lažne potvrde za negativan PCR test na korona virus, navodno urađen u laboratoriji u Skoplju koji su dobili istog dana kada su u stvari dobili pozitivan rezultat. Iako su znali da im takav sertifikat nije izdat od navedene laboratorije potvrde su ipak upotrebili kao prave čime su počinili dva krivična dela", navodi skopsko tužilaštvo.

Predlog izdavanje kaznenog naloga od po 90 dnevnih globa od 40 evra u denarskoj protivrednosti podnet je zbog krivičnih dela "nepostupanje po zdravstvenim propsima u vreme epidemije" i "falsifikovanje isprava".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track