MAKEDONCI OLABAVILI KORONA MERE: Kafići otvaraju bašte, nema policijskog časa uoči Uskrsa i Bajrama
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

policijski čas skraćen za jedan sat

MAKEDONCI OLABAVILI KORONA MERE: Kafići otvaraju bašte, nema policijskog časa uoči Uskrsa i Bajrama

Severna Makedonija -

Kafići i restorani u Severnoj Makedoniji od danas ponovo mogu da primaju goste, ali samo u otvorenim delovima.

Takozvane terase ugostiteljskih objekata mogu da služe goste do 20.30, jer od večeras "policijski čas" počinje u 21.00, sat kasnije nego prethodnih sedmica.

Vlada u Skoplju je te mere za sprečavanje širenja kovida 19 "olabavila" na preporuku koju je dala Komisija za zarazne bolesti na osnovu smanjenja broja zaraženih u poslednje vreme.

Ograničavanje kretanja građana u noćnim satima u Severnoj Makedoniji je uvedeno 10. marta nakon što je ubrzano počeo da se širi zarazniji britanski soj korona virusa, dok su ugostiteljski objekti zatvoreni od 5. aprila.

Severna Makedonija, Skoplje, koronavirus
foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

Prema najnovijim izmenama mera za sprečavanje širenja kovida, koje će biti na snazi do 15. maja, prestaje da važi zabrana za organizovanje seminara, obuka, radionica, kurseva, konferencija i drugih događaja takvog tipa.

Ostaje zabrana rada svih fitnes klubova i sala za vežbanje, ali su izuzetak firme koje te sportske delatnosti mogu da organizuju na otvorenom uz primenu mera za ličnu zaštitu.

"Policijski čas" je skraćen za jedan sat, počinje u 21 i trajaće kao i do sada do 5 sati narednog dana, osim za vreme predstojećih verskih praznika Uskrsa i ramazanskog Bajrama kada će na po jednu noć biti ukinut.

Za Uskrs ograničenje kretanja građana neće važiti u večernjim satima izmedju 1. i 2. maja, a za Bajram u noći između 13. i 14. maja.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track