Najnovije vesti

SEVERNA MAKEDONIJA PROTERALA RUSKOG DIPLOMATU Pendarovski: Slučaj je dokumentovan! Rok od sedam dana je iz humanitarnih razloga
Foto: EPA / ADEK PIETRUSZKA

diplomatski skandal

SEVERNA MAKEDONIJA PROTERALA RUSKOG DIPLOMATU Pendarovski: Slučaj je dokumentovan! Rok od sedam dana je iz humanitarnih razloga

Severna Makedonija

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski izjavio je danas da je upoznat sa slučajem proterivanja ruskog diplomate i da su ga dokumentovale nadležne institucije.

"Obavešten sam, iz onoga što sam video, slučaj su dokumentovale nadležne institucije, ne radi se o improvizaciji", rekao je Pendarovski odgovarajući na pitanje novinara da li je upoznat sa odlukom ministarstva spoljnih poslova, prenose makedonski mediji.

On je dodao da je sedmodnevni rok za napuštanje zemlje ruskom diplomati ostavljen iz humanitarnih razloga.

"Vodilo se računa i o ljudskom aspektu, ne samo o diplomatskoj konvenciji, da ne bude preko noći. Ti ljudi imaju porodice i druge interese i nehumano je tako postupati", dodao je Pendarovski.

Ruski ambasador u Skoplju pozvan je 14. maja u ministarstvo spoljnih poslova Severne Makedonije gde mu je uručena nota o protetivaju neimenovanog ruskog diplomate. Odluka je saopštena ranije danas.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja