MAKEDONSKI ZDRAVSTVENI RADNICI IZVISILI ZA VAUČERE? Ove godine za njih nema turstičkih putovanja o trošku Vlade! VIDEO
Foto: Profimedia

sramota

MAKEDONSKI ZDRAVSTVENI RADNICI IZVISILI ZA VAUČERE? Ove godine za njih nema turstičkih putovanja o trošku Vlade! VIDEO

Severna Makedonija -

Ministarstvo ekonomije Severne Makedonije raspisalo je javni poziv za iskazivanje interesa od strane ugostiteljskih objekata za smeštaj gostiju za prihvat gostiju koji će dobiti sertifikat za odmor radnika sa niskim primanjima u vrednosti od 12.000 denara.

"Ovaj projekat se sprovodi četvrtu godinu, rezultati su vidljivi, vlasnici i rukovodioci objekata već su upoznati sa uslovima za prijavu. Prema programu za podršku domaćem turizmu, obezbeđeno je 15 miliona denara (1 evro - 61,5 denara). Za razliku od prethodnih godina, iznos vaučera je 12.000 denara, što je dvostruko više. Povećanje iznosa koji će građani dobiti je kako bi im se omogućilo da dostojno provode dane odmora. Vaučer za korišćenje odmora dobiće svi ljudi sa niskim primanjima koji se prijave na javni poziv, čiji mesečni prihod u porodici ne prelazi neto iznos od 30.000 denara. Poziv za registraciju građana sa niskim primanjima počeće čim se završi poziv za ugostiteljske objekte. Aplikacija može biti na mreži putem platforme „Vi ste kod kuće“ ili direktno u arhivi Ministarstva", objašnjava šef turističkog sektora Bekim Hadžiu.

Građani koji žele da se prijave na poziv moraće da dostave potvrdu banke, dokument o bračnom stanju i potvrdu o mogućoj nezaposlenosti.

Prošle godine su i medicinski radnici dobili vaučere za turizam, ove godine još uvek nije poznato da li će zdravstveni radnici moći da iskoriste besplatan odmor.

"Prošle godine je to realizovano odlukom Vlade. Ako vlada obezbedi budžet i objavi takav poziv, mi ćemo ga sprovesti. Postoji zahtev, ali mi nemamo ništa konkretno o tome", rekao je Hadžiu.

Kurir.rs/Slobodn pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track