TRAGEDIJA U KOVID BOLNICI U TETOVU: Najmanje deset mrtvih u požaru, broj stradalih može da poraste
Foto: Printscreen/Twitter

Izgorela modularna bolnica

TRAGEDIJA U KOVID BOLNICI U TETOVU: Najmanje deset mrtvih u požaru, broj stradalih može da poraste

Severna Makedonija -

U požaru u kovid centru u Tetovu poginulo je najmanje deset osoba, objavio je ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče.

"U Tetovu se desila nesreća koja je odnela više ljudskih žrtava.

Do ovog trenutka je potvrđeno deset poginulih u požaru, ali taj broj može da poraste. Ovo je veoma tužan dan. Izražavam najdublje saučešće porodicama", napisao je Filipče na tviteru.

Modularna bolnica gradske bolnice u Tetovu večeras je izgorela u požaru koji je izbio oko devet sati. Požar je gasilo više od 30 vatrogasaca sa sedam vozila.

U Tetovo su odmah došli premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, ministar zdravlja Filipče i više drugih članova vlade, a na lice mesta je došao i Ali Ahmeti, lider albanske partije Demokratske unije za integraciiju (DUI), čije je glavno sedište u Tetovu.

Trenutno zaseda i opštinski krizni štab, kojim predsedava premijer Zaev. Prema medijskim informacijama u kovid centru je bilo bilo više od 20 osoba.

Televizija Alsat M javila je kasno večeras da je stradalo najmanje 14 osoba, a za sada nepoznati broj povređenih upućen je u Klinički centar u Skoplju i u bolnicu "8. septembar".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track