DRAMA NA LOKALNIM IZBORIMA U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Zaev gubi Skoplje?
Foto: Robert ATANASOVSKI / AFP / Profimedia

neočekivano

DRAMA NA LOKALNIM IZBORIMA U SEVERNOJ MAKEDONIJI: Zaev gubi Skoplje?

Severna Makedonija -

Opoziciona nezavisna kandidatkinja za gradonačelnicu Skoplja, koju podržava VMRO DPMNE, Danela Arsovska osvojila je 58 odsto glasova, a aktuelni gradonačelnik Petre Šilegov iz SDSM 38 odsto, saopštila je Državna izborna komisija na osnovu 25 odsto prebrojanih glasova u drugom krugu lokalnih izbora koji su danas održani u Severnoj Makedoniji.

Kandidat VMRO-DPMNE za gradonačelnika opštine Ohrid Kiril Pecakov proglasio je pobedu u drugom krugu lokalnih izbora, a kandidati najveće opozicione partije vode i u Bitolju, Đevdeliji, Resenu, Demir Hisaru, Kratovu, Rankovcu, Radovišu, Vasilevu, Demir Kapiji i u Makedonskoj Kamenici, preneo je Plus info.

Izlaznost u drugom krugu je veća nego u prvom jer je narod želeo da kazni kampanju vladajućih partija, na čelu sa Socijaldemokratskim savezom premijera Zorana Zaeva, izjavila je portparolka opozicione VMRO DPMNE Marija Miteva, prenosi RSE.

“Videli smo kako izgleda vlast koja pada. Korišćeni su državni resursi za partijske ciljeve kao nikada do sada, a bilo je mnogo neregularnosti i narušavanja izbornog procesa, kao na primer širenje propagande od strane pripadnika SDSM-a, potkupljivanje glasača i pritiska”, rekla je Miteva, dodajući da su o tome obavestili sve međunarodne institucije.

Kurir.rs/Fonet

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track