MAKEDONSKA VLAST TVRDI DA NIJE POLJULJANA: Većina u Sobranju je stabilna! Nema potrebe za parlamentarnim izborima!
Foto: EPA / Georgi Licovski

nakon debakla na lokalu

MAKEDONSKA VLAST TVRDI DA NIJE POLJULJANA: Većina u Sobranju je stabilna! Nema potrebe za parlamentarnim izborima!

Severna Makedonija -

Predstavnici svih partija parlamentarne većine u Severnoj Makedoniji potvrdili su da je većina u Sobranju stabilna i konstatovali da nisu potrebni vanredni parlamentarni izbori, saopštila je večeras vlada u Skoplju.

Kako se navodi u saopštenju, danas popodne je na poziv premijera Zorana Zaeva u zgradi vlade održan sastanak svih poltičkih partija koje čine većinu u parlamentu Severne Makedonije.

Sastanak je usledio nakon što je Zaev sinoć objavio da podnosi ostavku na mesto premijera zbog poraza njegove stranke SDSM na lokalnim izborima, ali ta ostavka još nije podneta parlamentu.

"Svi partneri u parlamentarnoj većini bili su prisutni na sastanku i izrazili su podršku vladi. Parlamentarna većina je stabilna i odgovorna prema budućnosti države i naroda", ističe se u saopštenju.

Na sastanku je, kako se navodi, "zajednički konstatovano da Severnoj Makedoniji i građanima nisu potrebni prevremeni parlamentarni izbori i da bi takvi izbori gurnuli zemlju u političku, ekonomsku, društvenu i bezbednosnu krizu, ali i zakočili proces evropskih integracija".

Koalicioni partneri su jednoglasno ocenili da je Severnoj Makedoniji potrebna vlada koja daje "rezultate od interesa za građane, posebno u vreme pandemije i energetske krize, sa jasnim evroatlnatskim pravcem delovanja", navodi se u saopštenju sa sastanka Zaeva i koalicionih partnera u vladi SDSM.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / Georgi Licovski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track