ZAEV IPAK NEĆE ODUGOVLAČITI SA OSTAVKOM: Iz kabineta premijera poručuju da je taj potez jasan čin preuzimanja ODGOVORNOSTI!
Foto: EPA / Vassil Donev

potresi u skoplju

ZAEV IPAK NEĆE ODUGOVLAČITI SA OSTAVKOM: Iz kabineta premijera poručuju da je taj potez jasan čin preuzimanja ODGOVORNOSTI!

Severna Makedonija -

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev nema nameru da odugovlači sa ostavkom do decembra, rekli su danas u njegovom kabinetu.

Kako je prenela državna agencija MIA, u kabinetu premijera Severne Makedonije su rekli da nisu tačne informacije da je plan Zaeva da odugovlači sa ostavkom do decembra.

"Nije tačno da je plan premijera da odugovlači sa ostavkom do decembra. Ostavka je jasan čin preuzimanja odgovornosti", rečeno je u kabinetu Zaeva.

Ističe da su u toku konsultacije "u okvuru kojih organi partije i koalicioni partneri, sa potpunom podrškom premijeru Zaevu, rade na rešenjima i odlukama kojima će se parlametarna većina održati stabilnom kako bi se obezbedila vlada koja održava reformski i progresivni kurs zemlje".

Zaev je u nedelju uveče rekao da podnosi ostavku na mesto premijera i lidera vladajućeg SDSM zbog poraza te stranke na lokalnim izborima, ali je do sada nije dostavio parlamentu i stranačkim organima.

Pojedini makedonski mediji objavili su danas da premijer Severne Makedonije Zoran Zaev ostavku najverovatnije formalizovati krajem ove ili početkom naredne godine.

Kako su naveli, razlog za odlaganje je da ne bi bila propuštena mogućnost za početak pregovora sa Evropskom unijom u decembru, koju je premijer nagovestio na sastanku sa koalicionim partnerima.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / Vassil Donev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track