ONA JE PREŽIVELA AUTOBUS SMRTI! Tinejdžerka opisala horor: Probudila me vriska, pokušala sam da rukom razbijem staklo nisam uspela
Foto: Screenshot YT / ALSAT, Profimedia

drama

ONA JE PREŽIVELA AUTOBUS SMRTI! Tinejdžerka opisala horor: Probudila me vriska, pokušala sam da rukom razbijem staklo nisam uspela

Severna Makedonija -

Zulejha Jašarovska je 16-godišnja tinejdžerka koja je u utorak rano ujutru preživela kobnu autobusku nesreću na auti-putu u Bugarskoj u kojoj je poginulo 46 putnika, među kojima 12 dece. Autobus je vraćao putnike sa vikend ekskurzije u Istanbul, preko Bugarske do Skoplja.

„Sećam se nečega, nečeg ne“, rekla je ona iz svog bolničkog kreveta u bolnici Pirogov u Sofiji, gde je bila na lečenju nakon nesreće zajedno sa još šest putnika koji su preživeli nesreću.

Kaže da je sedela na poslednjem mestu autobusa.

"Spavala sam i kada sam se probudila, svi su vikali, vrištali i htela sam da da razbijem staklo, ali nisam uspela i pokušala sam rukom i onda se ne sećam šta se desilo. „Kada sam se probudila, pala sam napolje“, rekla je Zuleiha.

Ima opekotine po rukama od vatre. Njen otac Adnan Jašarovski trenutno joj je u poseti u Sofiji.

U spasavanju su, prema svedočenjima ostalih preživelih, pomogli putnici Orhan Aliti i Lulzim Sulejmani, koji se takođe nalaze na lečenju u bolnici u Sofiji.

Kurir.rs/Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track