NOVI DETALJI NESREĆE U BUGARSKOJ Besa Trans organizovao turu po Istanbulu sa šest autobusa, a imao dozvolu samo za četiri
Foto: DIMITAR KYOSEMARLIEV / AFP / Profimedia

strahovita nesreća u bugarskoj

NOVI DETALJI NESREĆE U BUGARSKOJ Besa Trans organizovao turu po Istanbulu sa šest autobusa, a imao dozvolu samo za četiri

Severna Makedonija -

Prevoznik ''Besa trans'', čiji je autobus izgoreo na autoputu ''Struma” u Bugarskoj, putovao je van zemlje sa šest autobusa, iako je, kako je pre tri dana na konferenciji za novinare saopštio ministar saobraćaja i veza Blagoj Bočvarski, agencija je imala izvod iz dozvole za samo četiri autobusa, saznaje ''Fri pres''.

Naime, na snimku do kojeg je došao ''Fri pres'', koji je objavljen 13. novembra, na istoj turističkoj turi Istanbula, vidi se šest brendiranih autobusa ''Besa transa”. Svi su snimljeni tokom puta uživo u Istanbulu i objavljeni na Fejsbuk stranici Besa Trans, piše Sloboden pečat.

Među ovih 6 autobusa je i onaj koji je izgoreo na autoputu u Bugarskoj registarskih oznaka SK 0284 VA.

Ostalih pet, prema onome što se vidi na snimku, imaju registarske oznake SK 5198 BE, SK0437BA, SK 5252 AU, KU 0884 AF i SK 1009 AT.

''Fri Pres” je pokušao da dobije odgovor od ministra saobraćaja Bočvarskog, za koji od ovih šest autobusa postoji dozvola, a za koja dva ne, ali još nisu dobili odgovor.

U međuvremenu, službe ministarstva su saopštile da je, podnošenjem falsifikovanih dokumenata, sada izgoreli autobus najmanje 57 puta napustio makedonsku granicu.

Kurir.rs/Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track