SKOPLJE: Vlada utvrdila dogovor o uslovima pristupa tržištu rada u zemljama Otvorenog Balkana
Foto: Profimedia / Jove Pargovski / Alamy

sLEDI RATIFIKACIJA

SKOPLJE: Vlada utvrdila dogovor o uslovima pristupa tržištu rada u zemljama Otvorenog Balkana

Severna Makedonija -

Vlada Severne Makedonije objavila je danas da je utvrdila tekst dogovora o uslovima slobodnog pristupa tržištu rada u zemljama članicama inicijative Otvoreni Balkan.

"Taj dogovor će kad bude ratifikovan u Severnoj Makedoniji, Albaniji i Srbiji omogućiti gradjanima tih zemalja da ; se slobodno kreću i da rade u svakoj od njih", rekao je portparol vlade u Skoplju Muamet Hodža na onlajn konferenciji za novinare.

Hodža je precizirao da je "Dogovor o uslovima slobodnog pristupa tržištu rada na Zapadnom Balkanu" rezultat inicijative Otvoreni Balkan za pojednostavljenje procedura jednakom pristupu tržištu rada po uzoru na EU, što je korak ka prihvatanju vrednosti i prakse u Uniji.

Vlada Zorana Zaeva je na jučerašnjoj sednci utvrdila i tekst Dogovora o uslovima interkonekcione šeme za elektronsku indetifikaciju gradjana Zapadnog Balkana.

Cilj tog dokumenta je da, kako je saopšteno,omogući gradjanima Severne Makedonije, Albanije i Srbije pristup eletronskim uslugama nacionalnih portala i da kroz kreiranje elektronskih identifikacija Otvoreni Balkan imaju mogućnost pristupa tržištu rada u te tri zemlje.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track