POPUŠTANJE MERA U Severnoj Makedoniji ukinuta obaveza nošenja maski u zatvorenom prostoru
Foto: Profimedia / Jove Pargovski / Alamy

KORONA VIRUS

POPUŠTANJE MERA U Severnoj Makedoniji ukinuta obaveza nošenja maski u zatvorenom prostoru

Severna Makedonija -

Vlada Severne Makedonije ukinula je danas još nekoliko antikovid mera, medju kojima i obavezu nošenja zaštitnih maski u zatvorenom prostoru.Obaveza nošenja zaštitnih maski u Severnoj Makedoniji od sutra ostaje još u zdravstvenim ustanovama, javnom prevozu, apotekama, kao i u domovima za stare i za osobe sa posebnim potrebama.

-Iako je nošenje maski u zatvorenom prostoru ukinuto, Vlada snažno afirmiše preporuku Komisije za zarazne bolesti da maske u zatvorenom prostoru nose osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici i osobe sa smanjenim imunitetom, navodi se u saopštenju.

Prema preporukama Komisije za zarazne bolest, koje je usvojila vlada Dimitra Kovačevskog, ukinuta je i obaveza nošenja maski na nastavi fizičkog vaspitanja u srednjim školama, kao i zabrana organizovanja ekskurzija i nastave u prirodi.

-Među merama koje se ukidaju je i mera obavezne izolacije osoba koje su imale bliske kontakte sa pozitivnim na kovid 19, za koje ostaje mera nošenja zaštitne maske u zatvorenom prostoru u trajanju od sedam dana od poslednjeg kontakta sa osobama kojima je potrdjen korona virus, navodi se u saopštenju.

Obavezno nošenje zaštitnih maski na otvoremom prostoru u Severnoj Makedoniji ukinuto je 1. juna 2021, sedam meseci nakon uvođenja.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track