MAKEDONCU SAVEZNIČKI NATO RANAC OŠTETIO KUĆU: Kod Negotina policija potvrdila pronalazak neobične "bombe"! FOTO
Foto: Printscreen/Facebook

drama

MAKEDONCU SAVEZNIČKI NATO RANAC OŠTETIO KUĆU: Kod Negotina policija potvrdila pronalazak neobične "bombe"! FOTO

Severna Makedonija -

Vojnički ranac pao je juče sa neba na krov kuće u makedonskom Negotinu, a pretpostavlja se da je predmet nenamerno pao iz aviona, saopštio je ogranak parlamentarne stranke Levica iz ovog grada.

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) za Plusinfo potvrđuje incident i otkriva da je pričinjena materijalna šteta koja će biti nadoknađena. "Juče je u OVR Negotino 35-godišnji B.S. iz Negotina prijavio je da je deo padobranske opreme pao na krov njegove kuće i oštetio nekoliko crepova.

Uviđaj je izvršila ekipa Policijske uprave Negotino i pronađen je vojni ranac pripadnika savezničke vojske u okviru Multinacionalne vežbe „Vežba padobranci iz aviona“ iznad rejona Negotina. Slučaj je vraćen licu, a šteta na krovu biće nadoknađena", kažu iz MUP-a. Levici, pak, postavljaju pitanje šta ako je ovaj objekat pao na mesto gde je velika frekvencija ljudi?

„Možda u Negotinu nema vode, možda nema adekvatne ulične rasvete, možda nema ulaganja, ali zato nam u Negotinu rančevi padaju sa neba! Juče posle podne neidentifikovani predmet pao je na stambeni objekat. Uprkos brzoj reakciji vojne policije i naših 'prijatelja' iz NATO-a, to ipak nije prošlo nezapaženo od naših sugrađana. Pitamo se, ako je ranac pao sa letećeg objekta, postoji li opasnost da nešto značajno rizično i kobno padne po život i zdravlje Negotinaca? A šta da je ovaj objekat pao na mesto gde je velika frekvencija ljudi?"

„Nemoćni da zaštite i regulišu sopstveni prostor usled gubitka suvereniteta, pozivamo relevantne institucije da preuzmu odgovornost i razjasne slučaj što je pre moguće“, poručili su iz Levice na Fejsbuku.

Kurir.rs/Plusinfo.mk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track