AMERIČKI STRATEŠKI BOMBARDERI B-52 NADLETELI JUG BALKANA: Dve letelice nadletele Skoplje i otišle ka Tirani i Crnoj Gori!
Foto: Profimedia

Demonstracija posvećenosti saveznicima

AMERIČKI STRATEŠKI BOMBARDERI B-52 NADLETELI JUG BALKANA: Dve letelice nadletele Skoplje i otišle ka Tirani i Crnoj Gori!

Severna Makedonija -

Dva bombardera B-52 američkog ratnog vazduhoplovstva danas su nadletala Skoplje, u sklopu akcije "demonstriranja posvećenosti" saveznicima iz NATO-a na jugu Balkana.

Iz sedišta američkih vazduhoplovnih snaga u Evropi ranije je najavljeno da će bombarderi B-52 danas nadletati Skoplje, Tiranu, obalu Crne Gore i Dubrovnik radi "demonstriranja posvećenosti SAD saveznicima i partnerima iz NATO-a u Jugoistočnoj Europi".

Ministarstvo odbrane Severne Makedonije navelo je da prelet američkih bombardera predstavlja "demonstraciju snažnog saveza u NATO-u i garanta za čitav evroatlantski prostor, uključujući Severnu Makedoniju".

"Gradjani Skoplja i Severne Makedonije danas su mogli da vide prelet dva strateška bombardera B-52 američkog vojnog vazduhoplovstva, koji pokazuju bezbednost i sigurnost našeg neba i neba saveznika u celoj alijansi", rekao je potpukovnik vojske Severne Makedonije Jovan Azmanovski.

Avion B-52 je strateški bombarder velikog dometa i sa mogućnošću da nosi nuklearno oružje, a u sastavu američkog ratnog vazduhoplovstva je gotovo 60 godina.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track