SKOPLJE OBAVESTIO NATO PAKT O SERIJI LAŽNIH DOJAVA O BOMBAMA Bujar Osamni: Ovo su hibridne pretnje regionu! Čekamo analizu
Foto: Printscreen YouTube

uznemirenje u skoplju

SKOPLJE OBAVESTIO NATO PAKT O SERIJI LAŽNIH DOJAVA O BOMBAMA Bujar Osamni: Ovo su hibridne pretnje regionu! Čekamo analizu

Severna Makedonija -

Ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Bujar Osmani izjavio je danas da je vlada u Skoplju obavestila NATO o kontinuiranim dojavama o postavljenim bombama.

On je istakao da su anonimne dojave o bombama u Severnoj Makedoniji deo hibridnih pretnji koje se javljaju i u zemljama u regionu, što je, kako je rekao, dovoljan razlog da se alarmira NATO.

"Juče smo komunicirali sa strukturama NATO da vidimo kakav bi hibridni pristup regionu mogao da se desi, koji su mogući razlozi", rekao je Osmani kablovskoj Televiziji 21.

Serija dojava o postavljenim bombaama poslata je danas na više mesta Severnoj Makedoniji, najvećim delom u Skoplju.

Preteće poruke su dobili Fudbalska federacija Makedonije (FFM), Međunarodni aerodrom "Skoplje", Tržni centar "Ist gejt" (East Gate Mall), Hotel Meriot (Marriott), Sportska dvorana "Boris Trajkovski", Nacionalna arena "Todor Proeski i 15 škola, od kojih je 10 u Skoplju i pet u Bitolju.

Dojavu o postavljenoj bombi je prepodne je dobio i Hotel "Aleksandar palas", pre početka godišnje konferencije Privredne komore Severne Makedonije na kojoj je bio navljen i premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski.

Anonomne poruke o postavljenim bombama u Severnoj Makedoniji prvo su 26. oktobra počele da stižu osnovnim i srednjim školama, a poslednjih dana i tržnim i poslovnim centrima, državnim institucijama.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track