UBICE ISPALILE 50 METAKA, VEĆINA ZAVRŠILA U TELIMA UBIJENIH: Istraga o obračunu narko-klanova u Skoplju, žrtve bukvalno IZREŠETANE
Foto: EPA Georgi Licovski

zločin koji je potresao zemlju

UBICE ISPALILE 50 METAKA, VEĆINA ZAVRŠILA U TELIMA UBIJENIH: Istraga o obračunu narko-klanova u Skoplju, žrtve bukvalno IZREŠETANE

Severna Makedonija -

Predmet dvostrukog ubistva u skopskoj čaršiji je u predistražnoj fazi, a obdukcija tela je završena, saopštio je gostujući u emisiji načelnik Osnovnog javnog tužilaštva u Skoplju Gavril Bubevski u emisiji „ 360 stepeni “ na „Alsatu“.

Ne iznoseći detalje iz obdukcionog izveštaja, Bubevski je sa javnošću podelio informacije iz istrage.

Oko 40-50 čaura nađeno je oko tela ubijenih...većina metaka je završila u njihovim telima, odnosno vrlo malo je završilo van njih“, rekao je Bubevski.

„U ovom trenutku ne mogu da kažem više od toga da se iskristališe da su to pozicije na tržištu narkotika, što je očigledno veoma važno za takve strukture“, rekao je Bubevski.

Tužilac kaže da je za prelazak slučaja iz predistražne faze u istražnu ključno poznavanje konkretnih izvršilaca krivičnog dela. Za načelnika Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje Gavrila Bubevskog postaje jasno da je slučaj dvostrukog ubistva u kafani „Šiša bar” u Staroj skopskoj čaršiji obračun za pozicije na narko-tržištu. Međutim, dodao je da vlasti još istražuju motive.

„Organi za otkrivanje i organi za sprovođenje zakona rade na više aspekata i višestrukih razmatranja – zašto je došlo do tog događaja u smislu ko su žrtve, zašto bi neko imao motiv da ovim licima oduzme život, a krivično se procesuira u više pravaca. U ovom trenutku ne mogu da kažem više od toga da je u pitanju borba za položaj na tržištu narkotika, što je očigledno veoma važno za takve strukture“, kaže on.

Na pitanje da li je događaj vezan za ranije slučajeve koji su javno eksponirani, Bubevski je odgovorio da postoje takve indicije.

(Kurir.rs/Sloboden pečat)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track