MALA JANA (5) JE UMRLA POSLE PRIMANJA INFUZIJE: Majka devojčice očajna: Svi ćute, sve saznajemo sa televizije, niko nas nije zvao!
Foto: printscreen

užas u bitolju

MALA JANA (5) JE UMRLA POSLE PRIMANJA INFUZIJE: Majka devojčice očajna: Svi ćute, sve saznajemo sa televizije, niko nas nije zvao!

Severna Makedonija -

Roditelji Jane H. (5), iz sela Kravari, koja je preminula u bolnici u Bitolju posle primanja infuzije, još uvek čekaju rezultate obdukcije. Majka je rekla da su institucije čak prestale da ih obaveštavaju o daljim koracima.

"Niko nas nije zvao. Sve saznajemo sa televizije. Čuli smo da bi izveštaj sa obdukcije mogao da bude završen sledeće nedelje i ne preostaje nam ništa drugo nego da čekamo. Ovo odlaganje nas ostavlja u sumnji da čekaju da i ostali izveštaji budu gotovi i da se sve "podudari" - kaže majka Kristina H.

Mala Jana je preminula pre dve nedelje. Tokom tog vremena državna sanitarna i zdravstvena inspekcija se oglasila izveštajem u kom se navodi da u lečenju nije bilo grešaka. Kasnije je komisija Ministasrtva zdravlja samo potvrdila taj nalaz odnosno da je dete lečeno po propisima. Međutim, uprkos takvim izveštajima, Janini roditelji kažu da su izgubili veru u institucije.

"Bila sam tamo, ne treba meni izveštaj. Jani se posle infuzije pogoršalo stanje", rekla je njena majka.

"Sestre su trčale okolo, tražile doktora, dok je infuzija već napola iscurela u njen krvotok, žalila se da je boli bešika. Jedna od sestara nam je objašnjavala da dete povraća zbog grčeva. I sve to vreme puštali su da infuzija ide. Jana je imala 20 kilograma, a u nju su stavili još isto toliko kilograma lekova.

U našoj porodici nema istorije oboljenja srca ni dijabetesa. A Janin pedijatar nam garantuje da ona nije imala problema sa srcem, kako to sad pokušavaju da predstave", kažu njeni roditelji, prenosi Sloboden pečat.

Izveštaj sa obduckije čeka i kancelarija tužioca u Bitolju.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja