NEVIĐENO! LAŽNI SVEŠTENIK NAPRAVIO HAOS! Boro bio RAŠČINJEN, a krstio decu i venčavao parove! Nastao haos, CRKVA sve poništila!
Foto: Shutterstock

mpc

NEVIĐENO! LAŽNI SVEŠTENIK NAPRAVIO HAOS! Boro bio RAŠČINJEN, a krstio decu i venčavao parove! Nastao haos, CRKVA sve poništila!

Severna Makedonija -

Boro Milčev, sveštenik koji je raščinjen iz Makedonske pravoslavne crkve, obavljao je u Italiji obrede venčanja i krštenja makedonskih iseljenika koja crkva sad ne priznaje!

Milčev, sveštenik iz Strumice, koji je 2021. godine raščinjen iz MPC, obavljao je u italijanskom regionu Pjaćence obrede venčanja i krštenja makedonskih iseljenika tvrdeći da ima "blagoslov" arhiepiskopa Stefana.

Raščinjeni sveštenik je prema portala A1.on izmanipulisao Makedonce u Italiji govoreći im da je raščinjen iz Eparhije strumičke, ali da služi po "blagoslovu" samog arhiepiskopa.

MPC je potvrdila odluku i rešenje za raspuštanje Milčeva i naglasila da sve što je u međuvremenu uradio nema nikakav legitimitet od crkve odnosno da deca koju je krstio ostaju nekrštena, a da venčani nisu venčani, prenosi Telegraf pisanje Tanjuga.

- S obzirom na to da mnoga verna deca naše eparhije žive i rade u Italiji, a koji su nas, posebno letos, obavestili da njima manipuliše raščinjeni sveštenik Boro Milčev, potrebno je još jednom reći istinu i razotkriti laži kojima ovaj čovek, koji je nažalost otpao od crkve, manipuliše vernim narodom - navodi se u saopštenju MPC.

Dodaje se da je jedna od "najbesmislenijih manipulacija" kojom se Milčev služi to da ga raspušta samo Eparhija strumička, ali da služi po "blagoslovu" samog arhijereja i da ovo nije prvi put da raščinjeni sveštenik zloupotrebi ime i autoritet poglavara Makedonske pravoslavne crkve - Ohridske arhiepiskopije.

- Eparhijski crkveni sud je 19. maja 2021. godine doneo odluku o njegovom raspuštanju, koju je potvrdio i Arhijerejski crkveni sud 23. septembra 2021. godine, a konačno je potvrdio i potpisao Njegovo blaženstvo arhijerej ohridski i makedonski Stefan - ističe se u saopštenju.

To znači da Milčev i sve što on čini nema legitimitet od MPC.

- Siromašna deca koja su od njega "krštena" ostaju nekrštena, venčani ostaju neoženjeni, a osvećeni domovi se pre skrnave nego osveštavaju i ne samo za MPC već i za sve ostale pomesne pravoslavne crkve jer je crkva jedna - dodaje se u saopštenju.

Strumička eparhija pozvala je prevarene vernike da se obrate jedinom kanonskom svešteniku MPC-OA u Pjaćenci ocu Klimentu Mišnju.

(Kurir.rs/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track