POTVRĐENE KAZNE ZA PETOSTRUKO UBISTVO NA SMILJKOVSKOM JEZERU: Trojici ostaju doživotne robije
Foto: Shutterstock

terorizam

POTVRĐENE KAZNE ZA PETOSTRUKO UBISTVO NA SMILJKOVSKOM JEZERU: Trojici ostaju doživotne robije

Severna Makedonija -

Vrhovni sud Severne Makedonije potrvdio je danas tri doživotne kazne, jednu od 15 i jednu od devet godina zatvora u slučaju "Monstrum" za petostruko ubistvo kod Smiljkovskog jezera u blizini Skoplja.

Trojica direktnih izvršilaca ubistva, Alil Demiri i braća Agim i Afrim Ismailović osuđeni su na doživotne kaznu zatvora, Fejzi Aziri i Haki Aziri osuđeni su za pomaganje počiniocu nakon izvršenja krivičnog dela i dobili su 15 i devet godina zatvora, dok je Sami Ljuta je oslobođen optužbi.

Te presude, koji je Krivični sud u Skoplju doneo u u ponovljenom postupku pre godinu dana, potrdio je skopski apelacioni sud.

Osuđeni su, kako je prenela televizija Telma, krivi za terorizam i za petostruko ubistvo na Smiljkovskom jezeru, koje se dogodilo 12. aprila 2012. godine, kada su ubijena četiri makedonska dečaka od 18 do 21 godine i 45-godišnji ribar.

Sva šestorica optuženih za ubistvo dečaka Kire Tričkovskog, Filipa Slavkovskog, Cvetanča Ackovskog, Aleksandra Načevskog i ribara Borče Stevkovskog u prethodnom postupku osuđeni su na doživotni zatvor, ali je Vrhovni sud Severne Makedonije u decembru 2017. godine ukinuo te presude.

Dvojica osuđenih na doživotnu robiju Alil Demiri i Afrim Ismailović su u bekstvu na Kosovu, a kosovske vlasti odbaciju zahteve Skoplja za ekstradiciju.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track