PUCNJAVA USRED BELA DANA U PUNOM TRŽNOM CENTRU! Dva mladića ranjena, lekari nisu optimisti! Makedonija postala AUTO-PUT DROGE?!
Foto: Printscreen

mafijaški obračun u skoplju

PUCNJAVA USRED BELA DANA U PUNOM TRŽNOM CENTRU! Dva mladića ranjena, lekari nisu optimisti! Makedonija postala AUTO-PUT DROGE?!

Severna Makedonija -

U tržnom centru Ist Gejt u Skoplju juče se odigrao mafijaški obračun! Dvojica pripadnika makedonskog podzemlja, Rade Trajkovski i 23-ogodišnji mladić, kojeg nazivaju Kolumbo, ranjeni si u napadu u tržnom centru, koji je u trenutku pucnjave bio pun posetilaca. Na njih je napadač ispalio 10 metaka, nakon čega je pobegao. Iz Skoplja se javlja novinarka Ivona Talevska, predsednica Makedonske asocijacije novinara, koja donosi više detalja o ovom incidentu.

Talevska
foto: Kurir Televizija

- Put droge u Makedoniji poslednjih par godina postao je auto-put tako da ovo što se juče dogodilo u tržnom centru nije novina. Dostupnost kokaina, heroina i marihuane nikad nije bio lakši i omogućen je na u svakoj ulici i na svakom ćošku u Makedoniji. Od četri ćoška na raskrsnici bar tri su kockarnice - rekla je Talevska.

Dva ranjena mladića su zbrinuti, ali nije izvesno kako će podnesti predstojeće operacije.

- Rade Trajkovski i njegov saputnik pobegli su od strelaca, ali nije izvesno da li će preživeti operacije koje im sleduju. On je navodno trenutno stabilan, a 23-godišnji saputnik koji je stradao zajedno sa njim danas će biti operisan, ali lekari nisu veliki optimisti i kažu da su obojca u zdravstveno ugroženoj poziciji. Nepoznat je napadač koji je ispucao najmanje pet metaka u telo saputnika Trajkovskog i nekoliko u telo samog Trajkovskog. Poznato je da je hladnokrvno izašao iz tržnog centra. Spekulacije postoje da je nosio masku čovečjeg lica i da je tako uspeo da prođe je ga nisu mogli identifikovati po imenu i prezimenu - izvestila je Talevska i dodala:

03:29

PUCNJAVA USRED BELA DANA U PUNOM TRŽNOM CENTRU! Dva mladića ranjena, lekari nisu optimisti! Makedonija postala AUTO-PUT DROGE?!

- Ljudi su počeli da beže nakon pucnjave. Panika je zavladala, posebno zato što je to bilo u toku dana. Bilo je i dece i staraca. Ovakva situacija govori da policija nema kontrolu nad obračunima narko kartela u Makedoniji. To je jako veliki problem. Kurir.rs

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud

Bonus video:

03:16

Preventiva smanjuje rizik od požara

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track